Sinop'ta yaşayan doğasever 78 yaşındaki İsmail Birincioğlu, her gün balıkçılardan aldığı balık artıklarını poşetle sahile taşıyarak martılara yediriyor.

Kentte, "Tarzan" ve "Romantik İsmail" lakaplarıyla anılan Birincioğlu, çevreye gösterdiği duyarlılık ve hayvan sevgisiyle dikkat çekiyor.

Sinop sahilinde martıları balıkla besleyen ve onlarca martının etrafını sardığı Birincioğlu, AA muhabirine, doğayı ve hayvanları çok sevdiğini, bireysel olarak elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştığını ifade etti.

Sokak kedileri ve köpekleri için yiyecek toplayarak onları beslediğini, çöplükten beslenen martılara üzüldüğü için onlara balıkçılardan balık artıkları aldığını anlatan Birincioğlu, şunları söyledi:
"Martıları çöplükte gördüğüm zaman yüreğim acıyor. Ben doğacıyım, doğayı sever ve çevreyi korurum. Bu sahillere 1985 yılından beri bakarım. Ağaç diker, sırtımdaki çapamla her gün onları çapalarım. Artık denizlerde de eskisi gibi bol balık kalmadığından çok sevdiğim martılar karınlarını belediye çöplüklerinde doyuruyor. Bu duruma çok üzülüyorum. Ben de her gün onlara balıkhaneden, balıkçılardan topladığım balık artıklarını getiriyorum. Bu da beni mutlu ediyor."

AA

Editör: Vitrin Haber