Son 20 yılını Sinop Alaaddin Camii Müezzin Kayyımı olmak üzere, Diyanet İşleri kadrosunda 41 yılını dolduran Sinop'un önemli değerlerinden Mevlüt Tabak, emekli oldu. 

Mesleğe 1976 yılında başlaması ardından 10 yıl imamlık yapan, 31 yıl da müezzinlik görevini sürdüren 64 yaşındaki Mevlüt Tabak, 41 yıllık görevine dün veda etti. Yaklaşık 20 yıl görev yaptığı Sinop Alaaddin Cami'nde son kez cemaate Cuma namazı kıldırarak mesleğe veda eden 4 çocuk babası Mevlüt Tabak, namaz öncesinde camiye gelen cemaatten helallik istedi. Namaz ardından tek tek cami cemaati ile kucaklaşarak vedalaşan Mevlüt Tabak, kimi zaman duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de emekliye ayrılan Mevlüt Tabak ile vedalaşarak, bundan sonraki hayatında başarılar diledi.   

BURADAN AYRILMAK ÇOK ZOR
Meslekten güzel anılar ve dostluklarla ayrıldığını dile getiren Mevlüt Tabak, "Yaklaşık 41 yıldır buraya kadar getirdik elhamdülillah. Tabi ki namazın emekliliği olmaz. Buradan ayrılmak çok zor. Ama her şeyin bir sonu var. Bir yere kadar geldiğinizde mecburen ayrılıyorsunuz. Bundan sonraki gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR DEĞER VEDA EDİYOR
Uzun süre Mevlüt Tabak ile aynı camide görev yapan Alaaddin Camisi İmam Hatibi Abdullah Güney, önemli bir değerin meslek hayatına veda ettiğini söyledi. 
Güney sözlerini şöyle sürdürdü; "Çok güzel günlerimiz geçti. Çok önemli bir değeri bu gün kaybettik, ama inşallah yerine yine değerli arkadaşlar gelip görevlerini yapacaklardır. Mevlüt hocam burada bir hoş seda olarak hem cemaatimizin, hem de bizlerin gönlünde önemli izler bıraktı. Allah bundan sonraki hayatında sıhhat afiyet ve mutluluk içerisinde tüm aile efradıyla beraber uzun ömürler nasip etsin"

DİN GÖREVLİLİĞİNDE EMEKLİLİK OLMAZ
Din görevliliğinde emeklilik diye bir şeyin olmadığını kaydeden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de konuşmasında; "Mevlüt hocamız emekliye ayrılıyor. 41 yılın birikimin sonunda gönül huzuruyla ve bahtiyarlığıyla son cuma namazını kıldırdı ve emekliye ayrıldı. Ben kendisiyle son 6-7 ay gibi bir süre çalıştım. Bu süre içerisinde kendisini mesleğine titizliği yapan bir müezzin olarak tanıdım. Bundan sonraki hayatında kendisine sağlık-sıhhat ve afiyetler diliyorum. Rabbim kendisini mahcup etmesin. Şu anda görevde olan bizlere de görevini en güzel şekilde ve layıkıyla yapmayı, yine aynı şekilde alnımızın akıyla bu görevlerden ayrılabilmeyi Cenab-ı Hak nasip eylesin. Şunu da söylemek isterim ki; din görevliliğinde emeklilik yoktur. Yani Allah'ın verdiği son nefese kadar, kürsü hizmeti, mihrap hizmetini, din hizmetini yapacağız. Bizde emeklilik yok, sadece görevden ayrılma vardır" diye konuştu. 

 
Editör: Vitrin Haber