Şerefiye köyünde 3 gün kendisinden haber alınamayan 85 yaşındaki alzheimer hastasının arama çalışmaları mutlu sonla bitti. Kayıp şahıs ormanlık Erfelek jandarmaya ait UFO adlı arama kurtarma köpeği ve operasyonda görevli ekipler tarafından sağ-salim bulundu. 

Erfelek ilçesine bağlı Şerefiye köyünde ikamet eden ve 3 gündür kayıp olan alzheimer hastası Talip Eryavuz (85) Erfelek jandarma Kamutanlığı ve arama kurtarma ekibinin başarılı çalışmaları sonucu ormanlık alanda canlı olarak bulundu. Bulunduğunda oldukça bitkin olduğu görülen yaşlı adam Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  

'Evinden çıktı ve geri dönmedi'
Olay şu şekilde gerçekleşti; Alzheimer hastası olduğu öğrenilen Talip Eryavuz isimli yaşlı vatandaşın 22 Ekim 2014 Çarşamba günü sabaha karşı Şerefiye köyündeki evinden çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Önceki gün sabah uyandıklarında Talip Eryavuz’u yatağında göremeyen yakınları olayı köy muhtarına haber verdi. Köyde yapılan aramada Talip Eryavuz bulunamadı. Bunun üzerine jandarmaya haber veren aile, yaşlı adamın bulunması için yardım istedi. 

Kayıp şahıs UFO'yla arandı
Erfelek ilçesine bağlı Şerefiye köyüne gelen Erfelek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri kayıp vatandaşı bulmak için hummalı bir çalışma başlatırken, arama çalışmalarına Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de katıldı. 3 gündür aranan Talip Eryavuz’dan hiç bir iz bulunmazken, önceki gün Erfelek İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü AFAD karadan, Sahil Güvenlik Ekipleri de denizden arama başlattı. Arama çalışmalarına jandarmaya ait UFO adlı arama kurtarma köpeği de katıldı. Erfelek Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Vedat Atar'da arama kurtarma çalışmalarıyla bizzat ilgilendi. 

Sağ-salim bulundu
Kayıp şahıs dün sabah 07:00 sıralarında tekrar başlatılan arama çalışmaları kapsamında 13:00 sıralarında Şerefiye köyüne yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta ormanlık bir alanda sağ-sağlim bulundu. Alzheimer hastası olduğu için ormanda kaybolduğu ve nerede olduğundan habersiz olduğu anlaşılan yaşlı adamın yakınları da zorlu 3 günün ardınrdan rahat bir nefes aldı. Oldukça bitkin olduğu gözlenen yaşlı adam bölgeye gelen 112 ambulans ile Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  Alzheimer hastası yaşlı adam Erfelek İlçe Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere AFAD ve arama kurtarma çalışmalarına katılanlara teşekkür etti.

Ali Fuat Özşahin

Editör: Vitrin Haber