Türkiye’nin 3. Kadın valisi olarak görev yapan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, “Annelik, valilik makamından çok daha zor” itirafında bulundu.

Kayseri Talas Kaymakamı iken Türkiye’nin 3. Valisi olarak bu yılın Şubat ayında göreve atanan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, valilik görevi ile annelik arasında değerlendirmeler yaptı. 39 yaşındaki Vali Çetinkaya, bugüne kadar 7 ilde görev yaptığını belirtti. 

Kendisinin öncelikle anne olduğunu ifade eden Yasemin Özata Çetinkaya, “Annelik, valilik makamından çok daha zor” dedi. Yemek yapmayı çok sevdiğini ve fırsat buldukça mutafa girdiğini söyleyen Vali Çetinkaya, Sabah gazetesi ekibine hamur açıp, mantı yaparak ev işlerinde de maharetli olduğunu gösterdi. 

Bugüne kadar görev yaptığı yerlerdeki yöresel yemekleri öğrendiğini anlatan Vali Çetinkaya şunları söyledi: 

“Özellikle eşim ve çocuklarım mantıyı çok seviyoruz. Yapımı çok zor. Mutfağa girdiğiniz de eğer yemek yapmaktan zevk almıyorsanız, zordur. Şu an oturduğum makam da çok zor. Fakat işimi severek yaptığım için bana kolay geliyor.” 

Sinop’un tarihi ve doğasıyla bir turizm cenneti olduğunu da kaydeden Vali Çetinkaya, şöyle devam etti:

“Sinop gerçek anlamıyla turizm merkezlerinden biri. Gördüm ki, Karadeniz’in incisi. Burada her yerden tarih fışkırıyor. Nerede bir temel açma çalışması yapılsa, yaklaşık en az 2 bin yıllık bir tarih ortaya çıkıyor. Bunu mutlaka yerli ve yabancı turistlerin görmesi gerekir. Biz de bununla ilgili olarak çeşitli turizm çalışmaları başlatmaya karar verdik. Her insanın mutlaka Sinop’a gelip, bu güzellikleri görmesi gerektiğine inanıyorum.” 

Editör: Vitrin Haber