İHH İnsani Yardım Vakfı, bağışçılarının Ramazan ayı yardımlarını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için dünyanın dört bir yanına hareket ediyor. 5 kıtaya, 72 ülke ve bölgeye, uzun yolculuklar yapan ekipler, ulaştıkları bölgelerde yetim ailelerinin kapılarını çalacak, yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin Ramazan bereketine ortak oluyor.

İHH "İyilik Her Kapıyı Açar"  Ramazan yardımı kampanyası kapsamında Sinop'ta ki yoksul ailelere de Ramazan paketi gönderdi. Kuru gıda, yağ, şeker ve kahvaltılık ürünlerinden oluşan yardım kolileri İHH Sinop temsilciliği tarafından önceden tespit edilen sel mağduru ve maddi durumu yetersiz ailelere ulaştırılıyor.

Dar gelirli ailelere yağ, un, şeker, mercimek ve çeşitli gıda ürünlerinin olduğu yardım paketlerinin dağıtım işlemlerinin sürdüğünü belirten İHH Sinop Temsilcisi Sefa Yalın, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gereksinimini karşılamak amacıyla 200 dar gelirli aileye gıda yardımında bulunduklarını söyledi. Yalın; "İyilik Her Kapıyı Açar kampanyası kapsamında 200 aileye gıda yardımında bulunuyoruz.  Amacımız bizlere gönderilen yardım paketlerini ilimizde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmak. Hiçbir ayırım gözetmeksizin gelen yardım paketlerini ihtiyacı olan ailelere dağıtıyoruz" dedi. 

Amacın dayanışmayı sağlama, toplumsal duyarlılığı artırmada, sessizlerin sesi olmak olduğunu dile getiren İHH Sinop Koordinatörü Yakup Üçüncüoğlu ise "Kimsesizlerin kimsesi olmak için biraz olsa dar gelirli ailelerin sıkıntılarına ortak olmaya çalışıyoruz. Tek başına mutlu olmak yerine mutluluğu, birlikte paylaşmak en güzel şey” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber