Dün bir kişinin öldüğü traktör kazası sonrası kurtarma çalışmaları için gittiği kaza alanında freni boşalan kepçenin çarpması sonucu hayatını kaybeden itfaiye eri Boyabat ilçesinde toprağa verildi.

Boyabat İtfaiyesi personeli Şenel Koyun için Boyabat Belediye Başkanlığı önünde tören düzenlendi. 

Şenel Koyun’un öz geçmişinin okunması ardından saygı duruşunda bulunuldu. Taş Camii İmam Hatibi İbrahim Menteş'in Kuran-ı Ker'im tilaveti ardından İlçe Müftüsü İsa Sağlam tarafından dua edildi. Dua sırasında oldukça duygusal anlar yaşandı. 

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney törende yaptığı konuşmasında, Koyun'un ailesi ve yakınları ile çalışma arkadaşlarına başsağlığı diledi. Koyun'un, görevini yaparken yaşamını yitirdiğini kaydeden Güney, "Şenel kardeşimiz hepimizin tadacağı ölümü başka bir canı kurtarırken tattı. Makamına saygı duyduğumuz şehitlik mertebesine gitti. Doğum gününden 1 gün sonrayı bekledi. Ben buna 'Miraç Kandili'ni bekledi' diyorum. İnşallah Rabbim katında hizmet şehidi olarak en güzel mertebelere nail olur." dedi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ise üzüntülerinin çok büyük olduğunu söyledi. Çakıcı sözlerini şöyle sürdürdü, "Hayat kurtarmaya giderken canını feda eden, canından olan, sevdiklerini, bizleri geride bırakan Şenel Koyun kardeşimizin mekanı cennet olsun. 1 Mayıs günü doğum günüydü. Yeni yaşında uğurluyoruz kardeşimizi. 1 Mayıs akşamı işçi kardeşlerimize 'her sabah arkadaşlarınızla buluştuğunuz için Allah'a şükredin' demiştim. Akşam da eve gidince Allah'a şükredin, ailelerinizle buluştuğunuz için. Şenel Koyun kardeşimiz de sabah kahvaltısını yapıp evinden çıktı, görevi başında şehit oldu. Şenel Koyun gülüyor, şehit oldu ama bizler ağlıyoruz. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun." 

Daha sonra evinin önüne getirilen Şenel Koyun, helallik alınması ardından, Kemaldede Camisi'ne öğlene müteakip kılınan cenaze namazı sonrası ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Uçar, Saraydüzü Kaymakamı Yusuf Özbey, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Boyabat İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Çevik, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, kurum müdürleri, Şenel Koyun'un yakınları, mesai arkadaşları ve çok sayıda Boyabatlı katıldı.

Pazartesi günü Durağan ilçesi Dağdelen köyünde meydana gelen kazada; Mehmet Maraz yönetimindeki 57 DS 109 plakalı traktör, kontrolden çıkarak devrilmiş ve sürücünün gelini 2 çocuk annesi Tülay Maraz (39), traktörün altında kalarak hayatını kaybetmişti. Kazaya müdahale için olay yerine giden Boyabat Belediyesine ait itfaiye ekibi, traktörü kaza mahallinden kaldırmak için çalışma başlattığı sırada, traktörü kaldırmaya çalışan, kepçenin freninin boşalmasıyla itfaiye eri Şenel Koyun (52) kepçeyle duvar arasında sıkışarak hayatını kaybetmişti. 


Editör: Vitrin Haber