GERÇEK; RAMAZANDA DA DAR GELİRLİ AİLELERİ SEVİNDİRDİ

Gerze Kalkınma ve Çevre Koruma Derneği  (GERÇEK )  Gerze ve Yaykıl’daki dar gelirli ailelere ‘Ramazan Bayramı Gıda Paketi’ dağıttı.

“İmkânlarımız dâhilinde mümkün olan en çok sayıda dar gelirli ailenin temel ihtiyaçlarına katkı yapmaya çalıştık ” diyen Dernek Başkanı Ülken Ayparlak paketin içindeki bütün malzemelerin Gerze esnafından tedarik edildiğine dikkat çekti. Ayparlak bu yardım için Derneğe destek olan Gerze Enerji Santrali’ne de teşekkür etti.
Gerçek Başkanı Ülken Ayparlak’ın konuyla ilgili açıklamasını aşağıda yayınlıyoruz: 

“Geleneğimize göre Ramazan bir ibadet ve nefis terbiyesi ayı olduğu kadar aynı zamanda paylaşmayı ve dayanışmayı öğrenme vesilesidir. Dinimizin ‘komşusu aç yatarken tok gezen bizden değildir’ şeklinde çok güzel ve eşitlikçi bir buyruğu vardır. Bu İslam’ın kalkınmaya ve ekonomiye bakışını da özetleyen bir buyruktur. Her tok gezen, elinden geldiğince ve her zaman bu buyruğa uymalıdır. Ama özellikle Ramazan ayı bunun için en güzel ve uygun vesilelerden biridir. 
Biz de bu vesileyle dar gelirli hemşerilerimizin hiç olmazsa iftar ve Bayram sofralarına katkıda bulunmaya niyet ettik. Üyelerimizi kaynaştıracak büyük bir İftar Yemeği yapmak yerine, mümkün olan en çok sayıdaki yoksul ailenin temel gıda ihtiyaçlarına destek olmayı tercih ettik. Kışın mont ve ayakkabı, yazın sünnet şöleniyle destek olduğumuz aileleri Ramazan’da da unutmayalım istedik. Bu desteğin üyelerimizi ve Gerze’yi mübarek Ramazan ayında her şeyden daha çok kaynaştıracağına,  yakınlaştıracağına inandık. Önce kendi imkânlarımızı seferber ettik. Ama bununla yapabileceğimiz yardım sınırlı olacaktı. Gerze Enerji Santrali’nden de destek istedik. Sağ olsunlar bu defa da bize katkıda bulundular. Böylelikle yardım paketi sayısını daha da çoğalttık. Bu paketleri oluştururken dikkat ettiğimiz diğer önemli hususta içindeki bütün malzemelerin Gerze esnafından temin edilmesi oldu. Böylelikle bir hayır işlerken Gerze ekonomisine de elimizden geldiğince bir fayda sağlamak istedik.  
 
GERÇEK olarak, Gerze’ye gelen yatırımları arttırmakta ve gelecek zenginlikten Gerze’nin dar gelirlilerinin, ihtiyaç sahiplerinin pay almasına aracı olmakta kararlıyız. Bu bizim kalkınma anlayışımızın olmazsa olmaz bir parçası. Gerze’de herkes tok ve onurlu gezene kadar, Gerze’ye dayanışma ve eşitlik içinde bir kalkınma anlayışı hâkim olana kadar mücadelemiz sürecek. Bu hayırlı düşüncelere vesile olan mübarek Ramazan Ayı ve Bayramı tüm Gerzelilere kutlu olsun.” 
Editör: Vitrin Haber