Toplantıda konuşan Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Kıbrıs gazisi Mehmet Özgen, harekat sırasında yaşananları basın mensuplarıyla paylaştı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Türkiye tarihinde büyük önem taşıdığını dile getiren Özgen; "38 yıl önce 20 temmuz 1974‘de Rum baskıları karşısında inim inim inleyen Kıbrıslı soydaşlarımızı kurtarmak için, Türkiye Cumhuriyeti devletinin aldığı karar doğrultusunda Kıbrıs’a çıkarma yapıldı. Genelde 1953ve 1954 doğumluların askerlik yaptığı aynı devre mensupları vatan ve millet sevgisini içlerinde taşıyan askerlerimiz Kıbrıs barış harekatına katıldılar.

Bu harekatta; Sinop il ve ilçelerinden 299 askerimiz yer aldı. Ben ve derneğimiz yönetim kurulu üyesi sayın Savaş Güdü, huşu içinde bu harekâta katıldık. Harekatla soydaşlarımızı, düşman tarafından yok edilme tehlikesinden kurtardık. Kahraman Türk ordusunun tarih boyunca kazandığı zaferlere bir yenisini ekledik. Dünya bir kez daha Türk askerinin gücünü, savaş azmini görmüş oldu. Bu harekâtta Sinoplu 297 askerimiz gazi olurken, yine ilimizden 5 silah arkadaşımızı da şehit verdik. Bu gün yaşamını sürdüren gazilerimize uzun ömürler diliyor, şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Bu harekata bizzat katıldık. Kıbrıs'ta yaşayan soydaşlarımızın haklarını korumak maksadıyla orada yer aldık. İsminden de anlaşılacağı gibi; tamamıyla barış için adaya çıktık ve tüm dünyanın da bildiği gibi halkların kendi arasında birbiriyle bir tek husumeti yoktur. Bugün Kıbrıs'ta 38 yıldır zulümsüz ve baskısız bir hayat sürmektedir. Bu vesileyle harekatın 38. yıl dönümünü anıyoruz" dedi.

Editör: Vitrin Haber