Geçirdiği kalp krizi ardından 27 gündür sürdürdüğü yaşam savaşını kaybeden 2 çocuk babası Gazeteci Şevki Yıldırım, dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

ÇALIŞMA MASASI KARANFİLLERLE SÜSLENDİ
Yıldırım'ın Cenazesi ilk olarak Yeni Mahalle Varilci Sokaktaki evine getirilerek, burada helallik alındı. İl Müftüsü İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in yaptığı dua ardından Gazeteci Yıldırım için bir süredir görev yaptığı Sinop Pusulası Gazetesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan gazetenin Yazı İşleri Müdürü Emrah Güney, Yıldırım'ı asla unutmayacaklarını söyledi. Şevki Yıldırım'ın gazetedeki çalışma masası ise karanfillerle donatıldı. Duygusal anların yaşandığı tören ardından, Alaaddin Camisinde cumayı müteakiben cenaze namazı kılındı. Gazeteci Şevki Yıldırım daha sonra Bektaşağa köyünde göz yaşları arasında toprağa verildi.  

GÖZ YAŞLARIYLA UĞURLANDI
Cenazeye Sinop Valisi Hasan İpek, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Sinop Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Gürsu, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Bağımsız İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur, CHP eski il başkanlarından Mustafa Acun, Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri, Sinop ve Samsun'da görev yapan gazeteciler, STK temsilcileri ile Yıldırım'ın çok sayıda yakını ve dostu katıldı.  64 yaşındaki Sinoplu gazeteci Şevki Yıldırım, 19 Ağustos Cumartesi günü sabah saatlerinde evinde kalp krizi geçirmiş,  Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, Yıldırım durumunun ciddiyeti nedeniyle, Samsun Medical Park Hastanesi’ne sevk edilmişti.  Evinde kalp krizi geçirdiği ve kalbi durduğu sırada beyne oksijenin gitmemesinden dolayı oluşan tahribat nedeniyle Yıldırım, o tarihten bu yana bilinci kapalı ve makineye bağlı yaşıyordu.  Perşembe günü hayata özlerini yuman Şevki Yıldırım, uzun yıllar Samsun'da gazetecilik yapmış, emekli olduktan sonra da yerleştiği memleketi Sinop'ta çok sevdiği ve hiç bir zaman kopamadığı gazetecilik mesleğini sürdürüyordu. Gazeteci Şevki Yıldırım'ın ölümü basın camiası başta olmak üzere tüm Sinop'ta büyük üzüntüye neden oldu.  

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazetemize ve diğer haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız. Vitrinhaber...http://www.vitrinhaber.com/yasam/gazeteci-yildirim-a-son-gorev-h21615.html

Vitrinhaber Gazetesi