Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Sinop Şubesi, Karadeniz turuna çıkan TSD Çerkezköy Şubesini misafir etti. 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından her yıl düzenlenen 'Kaynaşma ve Dayanışma Gezileri' kapsamında Karadeniz turuna çıktı. Zonguldak ardından Sinop'a gelen dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyelerini, TSD Sinop Şubesi Başkanı Murat Karagülmez ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı. 

BU GEZİLERİ HER YIL DÜZENLİYORUZ
Dernek binasında bir araya gelen TSD Çerkezköy üyeleri ve Sinop yönetimi tanışma ve kaynaşma imkanı da buldu. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Basın Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Meral Dağaşan, gezinin çok güzel ve renkli geçtiğini söyledi. Kendilerini misafir adan Sinop Şubesine teşekkürlerini sunan Dağaşan; "TSD Çerkezköy Şubesi olarak biz her yıl kaynaşma ve dayanışma gezileri yapıyoruz. Bu yıl da Zonguldak ile Karadeniz turuna start verdik. Şu an Sinop TSD Şubesindeyiz. Amacımız engelleri aşmak. Biz engel tanımıyoruz. Engeller önümüzden kalktığında engelleri aşıyoruz" dedi

10 YILDA GÜZEL İŞLER YAPTIK
Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Meral Dağaşan sözlerini şöyle sürdürdü; "Derneğimizin 10 yıllık çalışmalarından sonra, Çerkezköy neredeyse yüzde 80 oranında engelliler için yaşanır hale geldi. Yine çalışmalarımızın sonucunda 6 katlı bir binamız, engelli aracımızı bünyemize kazandırdık. Bu binada sosyal çalışmalarımız daha çok arttı ve kimsesiz, bakıma muhtaç engellilerimizi bu binamızda ağırlıyoruz. Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) verdiği araçla daha çok sosyalleşiyor, daha çok kaynaşıyoruz. Temennimiz; bizim ulaştığımız güzel olanaklara, diğer sakatlar derneklerinin de ulaşabilmesi" 

EVDEN ÇIKAMAZKEN YOLA ÇIKTIK
Engel gönüllerde ve beyinlerde olmasın yeter. Biz kocaman bir aileyiz. Engel tanımıyoruz. Evden çıkamıyorduk, yola çıktık. Yolda yürüyemezken uçağa bindik. Şu an Sinop'tayım ve bundan çok mutluyum"

KENDİLERİNİ AĞIRLAMAK ONUR            
Kendilerini Sinop'ta görmekten duyduğu mutluluğu ifade eden TSD Sinop Şubesi Başkanı Murat Karagülmez, Çerkezköy Şubesi üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Karagülmez; "Çerkezköy'den gelen sayın başkanımız Hayrettin Çetinkaya ve yönetimini ağırladık. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. TSD Sinop yönetimi olarak kendilerini burada ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduk" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber