Sinop merkez Okullar Caddesi müze karşısında faaliyet gösteren ve caddelerinde demir parmaklık istemeyen çok sayıda esnaf, topladıkları imzaları ve dilekçeleri belediyeye verdi. 

Okullar Caddesi üzerinde belediye tarafından başlatılan demir parmaklıkların yenilenmesi çalışmaları sürüyor. Caddenin okullardan bağımsız olan en alt kısmındaki esnaflar, yenileme çalışmalarının başlamasını da fırsat bilerek, yerinden alınarak sağlamlaştırma çalışmaları yapılan parmaklıkların tekrar yerine konulmamasını istiyor. Konuyla ilgili pazarcı esnafı ve cadde esnafı ile vatandaşlardan yüzlerce imza toplayan cadde esnafı, parmaklıkların çocukları korumak isterken pazara geliş-gidiş yapan yaşlıları ise çoğu kez ölümle burun buruna getirdiği savunuyor.  

Bir çok kişinin parmaklıklar nedeniyle ölüm tehlikesi geçirdiğini belirten bölge esnafının Mehmet Sarıkaya, konuyla ilgili belediye yetkililerinden yardım beklediklerini söyledi. Belediyenin bu konuda kendilerine ve vatandaşa yardımcı olacağına tüm kalbiyle inandığını kaydeden Mehmet Sarıkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bizler Okullar Caddesi müze karşısı esnafıyız. Bu günlerde caddenin müzeye bakan yönünde koruma amaçlı demir perdeler eskiden olduğu gibi tekrardan inşa edilmekte. Yapılan işlem koruma amaçlı olduğu için, maksat olarak güzel, ancak daha önceden yaşadığımız, sık sık meydana gelen olumsuzluklardan dolayı amacına hizmet etmekten ziyade daha da tehlikeli sonuçlar oluşturmakta. Örnek olarak pazar yerinden, bir elinde pazar arabası, bir elinde çocuğu olduğu halde, demir parmaklıktan geçemeyen kadın, bir anlık şaşkınlıkla yukarıdan gelen trafik karşısında şaşkınlık geçirdiği gibi, çocuğu bir tarafa, arabası bir tarafa savrulduğunu defalarca gördük. 

Bir başka olay zinciri ise, yaşlı adamın pazar civarında ki kapıyı bulamıyor, demirlerin kenarından gitmeye çalışıyor olması. Aynı şekilde yine kaza tehlikesi oluşturuyor. Yine aynı şekilde; gençler birbirleri ile iddiaya giriyor, demir parmaklıkların üzerinden atlıyor. O sırada trafik akıyor, gençler tekrar geriye atlamak istiyor ve başaramıyor.

Biz yıllardır bu caddede, bu parmaklıklardan önce hiç bir kaza tehlikesi olduğuna şahit olmadık. İnşallah bundan sonra da olmaz. Bizler esnaf olarak, esnafı da mağdur etmemesi açısından parmaklıklar arasına kapılar açtırdık ve bizi bu açıdan memnun etti. Ancak biz yaşadığımız olumsuzlukları Okullar Caddesi Müze karşısı esnafları ve pazar halkı olarak yetkililere ve kamuoyuna aktarmak istiyoruz"

Esnaflar yaptıkları açıklama ardından, toplu halde belediyeye giderek imzalı dilekçeleri yetkililere teslim etti. 


Editör: Vitrin Haber