Sinoplu emekli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Erol Kocaata (60) geçirdiği kalp krizi ardından hayatını kaybetti. 

Üzücü olay bugün saat 11:00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Çınar Sitesindeki evinde kalp krizi geçiren Erol Kocaata, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kocaata, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kocaata'nın ani ölümü büyük üzüntüye neden oldu.

Sinop'un sevilen, kültür ve sanat faaliyetlerinin ise aranan ismi olan Erol Kocaata, 1956 yılında Uşak'ta doğdu. 1979 yılında Kırşehir'de öğretmenliğe başlayan Kocaata, Kırşehir ve Malatya'da görev yaptıktan sonra, 1984 yılında Boyabat İmam-Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmenliğine atandı. 1988'de Sinop Merkez Gelincik Ortaokulu, 2001'de Sinop Merkez Atatürk Ortaokulunda çalışan Erol Kocaata, aynı yıl Sinop Merkez Anadolu Kız Meslek Lisesi'ne atandı. Kocaata, aynı okuldan 2013 yılında emekli oldu.

Evli ve iki erkek çocuk babası olan Erol Kocaata; kültür, sanat ve müzik programlarının da aranan ismi oldu. Kocaata, Sinop Belediye Konservatuvarı, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sinop Kültür, Sanat, Musiki Derneği Türk Sanat Müziği korolarında korist ve solist olarak görev yaptı.

Erol Kocaata'nın cenazesi yarın (18 Ocak Pazartesi) öğlene müteakip Alaaddin Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Editör: Vitrin Haber