Evlenmek için Sinop Müftülüğüne baş vuran bedensel engelli Özlem Çelik (29) ile Kenan Göktepe (34) Aşıklar Düğün Salonunda İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından kıyılan nikah ile hayatlarını birleştirdi.

Yapılan nikahla birlikte, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi sonrası Sinop'ta ilk kez bir din görevlisi tarafından resmi ve dini nikah bir arada kıyılmış oldu. Evlilik cüzdanını geline teslim eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, mutlu çifte Türk Bayrağı, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatını anlatan kitap ve içerisinde Osmanlı tuğrası bulunan tablo hediye etti. Çelik hediyeleri verirken: "Bayrağımızı size hediye ediyorum. İnşallah vatan ve bayrak sevgisiyle evlad-ı ıyalinizle bir hayat sürersiniz. Baş ucunuza hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i ve önderimiz Muhammet Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesellem'in hayatını konu alan kitabımızı hediye etmek istiyorum" dedi. 

HAYIRLA BAŞLASIN HAYIRLA DEVAM ETSİN
Nikah merasimi ardından yeni evli çifte her iki cihanda mutluluklar dileyen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop'ta müftülük tarafından ilk kez resmi nikah kıydıklarını söyledi. Çelik; "Medeni kanunda yapılan bu değişiklikle bizde ilk resmi nikahımızı kıydık. Bu ilk nikahımız ayrı bir güzel oldu. Engelli çiftlerimizin mutluluklarına şahitlik ettik ve nikahlarını kıymakta bize nasip oldu. Rabbım bir ömür boyu mutluluklar versin. Hayırla evlilikleri başlasın ve hayırla devam etsin. Bize bu yetkiyi veren devlet büyüklerimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından eşiyle böyle bir karar aldıklarını belirten Kenan Göktepe ise: "Çok heyecanlıyız. Biz de böyle bir şey olsun istedik. İstediğimiz gibi de oldu. Sayın hocamıza ve Hepinize çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Nikah merasimi çekilen hatıra fotoğraflarla son buldu. 

İçişleri Bakanlığı'nın ilgili yazısı üzerine müftülere nikah kıyma yetkisi veren ‘Nüfus Hizmetleri Kanununun Evlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Aralık ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.