Ayancık Devlet Hastanesi eski başhekimlerinden Dr. Necati Yılmaz (63), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 
 
Aslen Ayancıklı olan ve ilçede uzun yıllar doktorluk, ardından da Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürüten Dr. Necati Yılmaz, sevenlerini yasa boğdu.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevini sürdürdüğü sırada, yaklaşık 22 gün önce kalp krizi geçirmesi ardından Sinop'ta tedavi altına alınan Dr. Necati Yılmaz, kalp krizi sonrası beyinde oluşan ödem nedeniyle sevk edildiği Samsun Medicana Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyordu. Dr. Necati Yılmaz, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Evli ve 2 çocuk babası olan Dr. Necati Yılmaz'ın ölümü sevenlerini derinden üzdü. Necati Yılmaz pazar günü ikindiye müteakip Ayancık Merkez Camisinde kılınan cenaze namazı ardından ilçe merkezindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Dr. Necati Yılmaz
1952 yılında Ayancık Koncuğaz doğdu.

İlk ve orta tahsili Ayancık'ta, Lise öğrenimini Sinop'ta yaptı. 1978 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olarak Ayancık SSK Dispanserinde göreve başladı.

Aynı yıl askere gitti. Askerlik dönüşü 1980 yılında başladığı Ayancık Merkez Sağlık Ocağı ve Sağlık Merkezindeki görevinden 01.06.1982 tarihinde ayrılarak 28.04.1985 tarihine kadar serbest hekimlik yaptı.

29.04.1985 tarihinde Ayancık SSK Dispanserinde göreve başladı. Buradaki görevine 19.02.2005 tarihine kadar devam etti. Bu tarihten itibaren Ayancık Devlet Hastanesi Acil Serviste görev yapmakta iken 24.04.2006 tarihinde aynı Hastane Başhekimliğine atandı. Dr. Necati Yılmaz bir süredir de Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde görev yapıyordu.

 

Editör: Vitrin Haber