Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (HEM) Müdürlüğü'ne başvuran gurbetçi Canan Günay, 1997 yılında Sinop'ta müdürlük bünyesinde açılan giyim kursuna katıldığını, daha sonra kentten ayrılması nedeniyle hak kazandığı, ancak almayı unuttuğu kurs bitirme belgesinin kendisine verilmesini istedi. Bunun üzerine arşiv bölümünü tarayan müdürlük yetkilileri, 10 dakikalık bir çalışma sonucu Canan Günay'ın belgesini bularak kendisine teslim etti. 

Almanya'nın Balingen kentinde ikamet eden 3 çocuk annesi Canan Günay, 21 yıl sonra belgesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Canan Günay'a belgesini Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay Altun, Müdür Yardımcısı İsmail Çelik ve müdürlük çalışanı Turgut Mehmetbeyoğlu birlikte teslim etti. 

BU BELGE BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ
Babasının Sinop'ta o dönemde polis olduğunu belirten Canan Günay, o süreçte Sinop'ta hem okul hayatı yanında, Halk Eğitim Merkezi kursuna da gittiğini söyledi. 

Canan Günay; "Kurs sonrası belgemi almayı unuttum ve ardından Sinop'tan ayrıldım. Ancak Almanya'da böyle bir mesleki belgeniz varsa işe girmeniz çok daha kolaylaşıyor. Benim için de böyle bir durum ortaya çıkınca, Sinop'ta katıldığım 450 saatlik kurs aklıma geldi. Sinop'a sırf bunun için gelerek belgemi almak için başvurdum. Yetkililer kısa süre içerisinde belgemi bularak bana teslim ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Artık bu belgeyle Almanya'da istediğim o işe rahatlıkla girebileceğim. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi yetkilileri bu belgeyle Türkiye'de kalfalık sınavına girerek Kalfalık belgesi de alabileceğimi söylediler. Mutluluğum bir kat daha arttı" dedi.

ARŞİVİMİZİ SON DERECE TİTİZ TUTUYORUZ
Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay Altun'da, kurum bünyesinde 1990 yılından bu yana tüm bilgi ve belgelerin arşivlendiğini söyledi. 

Altun: "Arşivimiz gayet güzel bir şekilde tutuluyor. 1990 yılından bu tarafa bütün belgelerimiz arşivimizde saklı. Ben arşivi itinayla oluşturan çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.  
Editör: Vitrin Haber