Bu gün Karakucak güreşleriyle başlayan Bektaşağa Köyü Panayırı ve Hıdrellez Şenlikleri ikin gün boyunca Sinop başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden bir çok esnaf ve vatandaşı misafir edecek.

Sinop'ta 1946 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak Mayıs ayının son haftasında düzenlenen Bektaşağa Panayırı, bu yılda büyük bir katılımla gerçekleşiyor. Sinop dışında, Bafra, Trabzon, Ordu, Samsun ve Kastamonu’dan da esnafların stand açtığı panayırda, Sinop esnafının büyük kısmı da panayıra destek veriyor. 

Bektaşağa panayırına her yıl İzmir ve Balıkesir'den gelen Roman vatandaşlarda renklilik katıyor. Halka atma, bul kazan, tüfek atma, penaltı atışları gibi oyunlar Romen vatandaşlarca kurulan çadır ve stantlarda müşteri buluyor. 

Sırık Kebabından, bir çok yiyeceğe de ev sahipliği yapan panayırda, bir çok ürünü piyasa fiyatının altında bulmak mümkün. 

Bu yıl Karakucak güreşleriyle başlayan panayır renkli görüntülere sahne oldu. Cumartesi günü düzenlenen ve çok sayıda güreşçinin katıldığı Karakucak Güreşlerinde Amasyalı sporcu Fatih Kambur birinci oldu. 
Editör: Vitrin Haber