Sinoplu Gazeteci Osman Aksu'nun babası Alihsan Aksu (78) Almanya'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gurbette emekli olması ardından hem Türkiye, hem de Almanya'nın Schifferstadt kentinde dönüşümlü olarak yaşamını sürdüren Alihsan Aksu, sabah namazını kılmak üzere gittiği Schifferstadt Ditib Merkez Camisinde Kur'an okurken fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği tahmin edilen Aksu, camide hayatını kaybetti.  
  
GURBETTEN MEMLEKETE UĞURLANDI
3 çocuk babası Alihsan Aksu'nun ani ölümü büyük üzüntüye neden olurken, sürekli ibadet için gittiği camide Pazar günü gurbetçilerimiz tarafından cenaze namazı kılındı. Schifferstadt Ditib Merkez Camiinde ikindiyi müteakip kılınan cenaze namazına Aksu ailesinin fertleri başta olmak üzere, Schifferstad SPD Belediye Meclis Üyesi Salim Şentürk ve çok sayıda gurbetçi katıldı. 

ÜÇ AYRI CENAZE NAMAZIYLA UĞURLANDI
Bugün öğle saatlerinde havayoluyla Sinop'a getirilen Alihsan Aksu için ilk olarak kent merkezindeki evinin önünde helallik alındı. Hayattayken camide ruhunu teslim etmek istedğini çevresine söyleyen Aksu'nun ölümü de, cenaze namazı da tam da arzu ettiği gibi oldu. Almanya'da ilk cenaze namazı kılınan Alihsan Aksu için memleketinde de iki ayrı noktada cenaze namazı eda edildi. İkindiyi müteakiben Sinop Alaaddin Camisinde, ardından da defledileceği Mertoğlu köyünde de Aksu'nun cenaze namazı kılındı. Alihsan Aksu daha sonra gözlaşları ve dualar arasında toprağa verildi. Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, defin ardından dua etti. 

Cenazeye Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, 25. Dönem Milletvekili Cengiz Tokmak, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Vitrinhaber Kurucusu Serhat Özşahin, Vitrinhaber Yazı İşleri Müdürü Ali Fuat Özşahin, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, basın mensupları, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.