1985 yılında ilk paraşüt atlayışını Sinop Limanı'nda gerçekleştiren Türk Hava Kurumu (THK) Yamaç Paraşütü Öğretmeni Orhan Özgürbaş, geçtiğimiz günlerde kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda motorlu yamaç paraşütüyle 27 yıl aradan sonra aynı bölgede gösteri yaptı.

Bir anda 27 yıl öncesine giden Özgürbaş, "Çok heyecanlandım ve duygulandım. Yukarıdayken bir an geçmişe döndüm" dedi. 

Türk Hava Kurumu "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" kapsamında Sinop'ta nefes kesen bir gösteriye daha imza attı. Ada Burnu'ndan THK Yamaç Paraşütü Öğretmeni Orhan Özgürbaş yönetiminde havalanan motorlu yamaç paraşütü, izleyenlere oldukça heyecanlı anlar yaşattı. Coşku, Özgürbaş tarafından gökyüzünde açılan Türk Bayrağı ile doruğa çıktı. 

Yamaç Paraşütü Öğretmeni Orhan Özgürbaş gösterisi sonrası, ilk paraşüt gösterisini 27 yıl önce Sinop'ta gerçekleştirdiğini belirterek, son atlayışında bir anda 27 yıl öncesine gittiğini söyledi. Uçuşu sırasında duygulandığını belirten Özgürbaş, "Yaklaşık 27 yıldır hem paraşüt atlayışı yapıyorum, hem de motorlu yamaç paraşütüyle Türkiye'nin değişik yerlerinde ki festival ve bayramlarda gösteri uçuşları gerçekleştiriyorum 

Bundan 27 yıl önce yani 1985 yılında Türk Hava Kurumu'nda havacılığa başladığım, ilk deneyim kazandığım yer yine Sinop'tu. Aynı şekilde, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda Sinop'ta uçaktan dört arkadaşımızla birlikte atlayarak gösteri yapmıştık. Daha sonra arkadaşlarımızla birlikte etkinliklerin düzenlendiği limana iniş yaptık. 

27 yıl sonra da aynı noktada motorlu yamaç paraşütüyle Türk bayraklı bir gösteri uçuşu gerçekleştirdim. Hemen hemen 15 dakika süren uçuşum sırasında 27 yıl geriye döndüm. Benim için çok özel bir gösteri uçuşu oldu. 27 yıl önceki o anlarımı hatırladım. Çünkü aynı manzara, hiç değişmeyen bir tablo, halkın kalabalığı aynı. 27 yıl önce gördüğüm manzarayla neredeyse aynıydı. O yüzden çok mutlu oldum. Sinop halkı da beğendi diye umuyorum. Bundan sonra biz Edirne'ye geçeceğiz. Bu tür gösteri uçuşlarımız yurt genelinde devam edecek" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber