Bir insan düşünün kendi ülkesinde Prof., Dr. vs  iken, gözü aç ve doymak bilmeyen zalim yöneticilerin yüzünden memleketleri yerle bir olmuş; bombaların, mermilerin susmadığı bir ülkeye sahip olmuş.  bir memleket düşünün ; Suriye... Ve bunlara ses çıkaran ülkeleri düşünün.. ya da çıkarmayan..
    Suriyeli kardeşlerimize sınırlarımızı açarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihten gelen kardeşlik gereğini yapmıştır. Gönül arzu ediyor ki bu mültecilere insan gibi yaşayabilecekleri bir imkan sunabilelim, ama olamayabiliyor. Ülkemiz imkanlar ölçüsünde en iyisini sunmaya devam etmektedir. Burada asıl değinmek istediğim Suriyeli muhacirlere biz millet olarak nasıl kucak açtık ? Yada açtık mı? Ne yazık yeterince açtığımızı düşünmüyorum. Kamplarda kalmayıp büyükşehirlere gelen muhacirlere nasıl yardımda bulunduk?
  • Ev kiralamak istediler 500,00-TL lik yerden 1.000,00-TL istedik.
  • Hayvan bile bağlasan durmaz derler ya öyle yerleri kiralamaya kalktık, durumdan istifade etmeye çalıştık.
  • Asgari ücretin yarısına kaçak çalıştırdık.
    Bu olumsuz örnekleri çoğaltabiliriz . Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz savaş ortamından kaçıp kardeş ülke Türkiye’ye geldikten sonra yasadışı yollar ile Avrupa’ya gitmek istemeleri düşündürücüdür. Belki biraz fazla ağır oluyor ama biz bireyler olarak gerekli ev sahipliği misafirperverliğimizi gösteremedik. Yani Ensar olamadık diye düşünüyorum. Bu günlerde Suriyeli mülteciler kacak yollar ile Avrupa’ya gitmelerinin nedeni,  “ülkenizde zaten ölecektik, Türkiye’de de şartlar zor,  bir umut Avrupa’ya gidebilirsem insanca yaşarım” düşüncesi olsa gerek. Kaçak yollar ile Avrupa’ya iltica etmek için çıktıkları bu ölüm yolculuğu neticesinde kıyılarımıza vuran cansız çocuk  bedenleri bir kez daha bizlere  insanlığımız sorgulattı. Bu sorgulamayı Almanya’da yapmış olacak ki  kapılarını açma kararı aldı . Almanya’nın aldığı karar insanlık namına sevindiricidir.
    Bizler bir insan olarak, bir Müslüman olarak Ensar kardeşlerimize gereği gibi sahip çıkamadık diyebildik mi ? O çocuğun cansın bedenini sahile vurmuş gördüğümüzde insanlığımızı sorgulayabildik mi ?
 
    Dünyamızın daha yaşanır hale gelmesi duası ile dost ve kardeşçe kalın ….
 
    Fahri ALKAN