İSTANBUL (AA) - Vodafone Business, otomobillerin internete bağlanabilme yeteneğini ifade eden Bağlantılı Araç (Connected Car) hizmetiyle Türkiye'de birçok modeldeki otomobil markası kullanıcılarına, bağlantılı araç özellikleri sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone Business otomotiv sektörünün dijital dönüşümüne destek olmayı sürdürerek, 35'in üzerinde otomobil markasına sunduğu servislerle hem markalara hem de sürücülere yeni bir sürüş deneyimi sunuyor.

Teknolojinin hızla ilerlediği otomotiv sektörünün IoT teknolojisi ile etkileşimi gün geçtikçe artarken, bu sayede araçlar daha akıllı, daha verimli, daha güvenli ve daha eğlenceli bir hale geliyor. Türkiye'deki otomotiv sektöründe IoT teknolojisinin kullanım durumu ve yaygınlığı, her yıl artmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, artık tüm sektörlerin odağında dijitalleşme ve IoT teknolojilerinin bulunduğunu belirtti.

Dijitalleşme ve IoT devriminin neredeyse bütün sektörlerde tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen Kestioğlu, bağlantılı araç kavramının da yoğun bir şekilde insanların hayatına girdiğini ifade etti.

Arap acenteler Samsun’a hayran kaldı, ilk tur kayıtları yapıldı Arap acenteler Samsun’a hayran kaldı, ilk tur kayıtları yapıldı

Yolculuk paradigmasının bağlantılı araçlar teknolojisini yepyeni bir dünyaya dönüştüreceğini ve bu gelişmenin büyük potansiyellere sahip olduğunun farkında olduklarını vurgulayan Kestioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizler de Vodafone Business olarak tam da bu noktada şu anda 35'in üzerinde farklı otomobil markasına Türkiye'de toplamda 1 milyondan fazla araca Acil Çağrı Sistemi (e-Call) servisi sağlıyoruz. Bunun yanında 300 binden fazla araçta e-SIM çözümü sunarken, 35 binden fazla araçta ise sahip olduğumuz altyapımız sayesinde Bağlantılı Araç (Connected Car) çözümümüzle sürücülerin ve yolcuların sürüş deneyimlerine yepyeni bir soluk getiriyoruz. Vodafone Business olarak işletmelerin dijitalleşmesine liderlik ederken, önümüzdeki dönemde özellikle bu alandaki yatırım payımız daha da artacak."

Kaynak: aa