Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il genelinde bulunan 320 İşitme engelli vatandaşın, Sağlık Hizmetlerinden daha iyi faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla, sağlık çalışanlarına yönelik işaret dili eğitimi projesi başlatıldı.

Halk Eğitim Merkezi Türk İşaret Dili Eğitmeni ve Tercümanı Tuğba Gürkan tarafından verilen eğitimlerde sağlık çalışanlarının engelli vatandaşların sağlık tesislerindeki hizmetlerden en iyi şekilde faydalanmaları, sağlık problemlerini etkin bir şekilde anlatmalarında kolaylık sağlanması, tedavilerinin ivedilikle yapılması ve engelli vatandaşlara yönelik hizmet kalitesinin arttırılmasında etkin bir rol almaları amaçlanıyor.

Sinoplu efsane pilot Metin İnce vefat etti Sinoplu efsane pilot Metin İnce vefat etti

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hasan Mollahüseyinoğlu ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen işaret dili kursunu ziyaret etti.

Kurslar hakkında İşaret Dili Eğitmeni Tuğba Gürkan’dan bilgiler alan Vali Dr. Mustafa Özarslan, kursa katılan tüm personellere teşekkür etti. Özarslan; “Bireysel başarı ayrıntılarda saklıdır, kurumsal başarılar da kişisel başarılar gibidir. Eğitime gönüllü katılan mesai arkadaşlarımız konfor alanlarından çıkarak, fedakarlıkta bulunarak; işaret dili, tercümanlık eğitimine gönüllü olarak katıldılar. Günlük hayatını; bu şekilde faydalı insan olma yolunda planlayan, fedakar mesai arkadaşlarımız olduğu sürece milletimizin devletine olan aşkı ebeԁi olacaktır" dedi.

Editör: Merve Yerli