Anneler ve babalar çocuklarımıza sahip çıkalım ve uyuşturucudan uzak tutalım..Zehir tacirlerinin hedefi Türk gençliğidir. Her çeşiti ile birer intihar yoludur...

Son zamanlarda artan uyuşturucu olaylarına tepkiler çığ gibi büyüyor...

Bağımlılık yapıcı maddeler karşısında irade; KULLANMAMAKTIR! Kullandıktan sonra hele de madde etkisindeyken irade aramak beyhudedir! Kullanmamak konusunda irade göstermeye çalışan gençler için tehlike her geçen gün artıyor.

Yeni uyuşturucu: “Sentetik Kannabinoid = BONZAİ” maalesef artık Türkiye’de. Daha düne kadar yabancı ülkelerin narkotik kayıtlarından duyduğumuz bir maddeye daha Türk Narkotik Polisinin yakalamaları ile aşina olmaya başladık. Ve bugünlerde “bonzai” adı yeterince duyulmaya başladı! Belki de yazı ilerledikçe söylemem gerekeni ben hemen yazımın en başında söylemek istiyorum: Gençler, Ebeveynler, DİKKAT! “Sentetik Kannabinoid = BONZAİ” asla ve kata doğal bir uyuşturucu değildir! SENTETİKTİR! “Sentetik Kannabinoid = BONZAİ” Esrara benzer denilerek piyasaya sürüldü ve sürünmekten öte bir hızla yayılmaya devam ediyor! Sentetik Kannabinoid = BONZAİ Esrar değildir! Esrar türevi hiç değildir! Doğal değildir! SENTETİKTİR! Kannabinoid, esrarın içeriğindeki birden fazla olan etken maddelere verilen isimdir!

Piyasada yapılan dedikodusunun aksine bonzai maddesinin etkileri esrarın etkilerini andırsa da, bonzai, kesinlikle esrar türevi değildir! Esrar davetleri, “sigara gibi bir şey” denilerek yapılır. Şu anda da bonzai davetleri “esrar gibi bir şey” denilerek yapılmaktadır. Ancak bu kesinlikle yanlış bir bilgidir. İster ot şeklinde, ister preslenmiş ya da kubar şeklinde olsun esrar 400 den fazla kimyasal madde içermektedir.

Esrardaki temel aktif madde THC’dir (Tetrahidrokannabinol) ve kimyasal etkisi olan bir maddedir. Yani bonzai maddesini içirtmek-kullandırtmak için esrar maddesi ile eşleştirme yapmak, temizlik yaparken su yerine idrar kullanmaya benzer! Zaten bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede asıl olan; maddenin sentetik ya da doğal olması değil, asıl olan maddelerin bağımlılık yaptığının bilincine varılmasıdır.

Yeni bağımlılık yapıcı madde: “Sentetik Kannabinoid = BONZAİ” bağımlılık yapar! Kafasının içi maddeler tarafından yeniden dizayn edilmiş kişilerin bonzai maddesi için söyledikleri tabii ki “yok” hükmündedir. Ancak onlar yalancı yaldızlarla kaplı davetiyelerini yeni madde: bonzai için de vermeye devam edecekler, sonuç sürpriz değil. Bağımlılık yapıcı maddeler arasında ayrım yapmak, bir binanın 10. katı yerine, 5. katından gönüllü kafa üstü kendini yere atmak demektir. Bağımlılık davetlerinde insanlara sanki bir seçenek sunuluyormuş yanılgısı verilir. Seçenekler arasında maddelerin yalan-yanlış-yanıltıcı çok az da olsa doğru bilgileri sunulurken, “kullanmamak” seçeneğinden hiç bahsedilmez. Onu içme ama bu onun gibi değil denilerek, illa da bir madde içilmeliymiş havası oluşturulur. Ve bu hava her zaman kişinin “hayır” deme direncinin düşük olduğu eşiklerde ortaya çıkar.

Çocuklarımızı bağımlılık yapıcı maddelere davet eden torbacılar, bıkıp usanmadan yeni yöntemler buluyorlar, işte tam da burada tüm toplumdaki her ferdin, kendisine şu soruyu sorması gerekiyor; “ya bizler ne yapıyoruz?” Uyuşturucu satıcıları yani torbacılar işini yapıyor! Ya sen ne yapıyorsun? Yoksa sizler de hala; “aman çocuklar duymasın”, duyarlarsa merak ederler mi diyorsunuz? Bizler doğru bilgilerle çocuklarımızı doyurmazsak, onları sokaklarda bilgilendirmek için ağzında kudurmuş köpekler gibi salyaları ile bekleyenler yeterince var, haberiniz olsun. “Benim çocuğum yapmaz!” diyenlerden misiniz? Bu söz; birçok bağımlı çocuk sahibi olan ebeveynlerin son sözleridir!

Zehir tacirlerinin hedefi Türk gençliğidir. Her çeşiti ile birer intihar yoludur.. çocuklarımıza sahip çıkalım ve uyuşturucudan uzak tutalım..