Silahlı saldırıya uğrayan Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, A Haber'e konuştu. Şanlıurfa'nın barış ve huzur şehri olduğunu söyleyen Çiftçi, AK Parti iktidarıyla kurulan barış ortamının bozulmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. 
ÇAPRAZ ATEŞE TABİ TUTULDUK

Sivrek’in temel sonları vardı, yağmur drenajı, içme suyu problemleri vardı, oraya etkili bir şekilde çalışma yürütmek amacıyla tüm kadro oradaydık. Akşama kadar tüm çalışmalarımızı tamamladık, tamamladıktan sonra saat 18.30 gibi Siverek’ten ayrıldık, zaten o olayda 18.40 gibi, Siverek’in çıkışında çapraz olarak ateşe tabi tutulduk.

OLAYIN AYDINLIĞA KAVUŞMASI LAZIM

Bu iş uzman olan birimler tarafından araştırılıyor, tahkikatlar yapılıyor. Dün hemen olay olur olmaz bölgeye intikal ettiler. Olayın aydınlığa kavuşması gerekiyor, sebepleri ile sonuçları ile biran önce aydınlığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum.

ŞANLIURFA HUZUR VE BARIŞ ŞEHRİDİR

Şanlıurfa bir barış şehri, Şanlıurfa kardeşliğin geliştiği bir şehir. Şanlıurfa bir mozaik.

ETNİK YAPIDAN KAYNAKLANMIYOR

Türk’ü ile, Kürt’ü ile , Türkmeni ile, Arap’ı ile kardeşçe omuz omuza bin yıldır bir arada yürüdüğü bir şehir. Biz bu anlamda kesinlikle etnik yapı noktasına bağlamıyoruz.

BARIŞ ORTAMINI KİMSEYE BIRAKMAYIZ

Şanlıurfa’nın huzurunu kesinlikle kimsenin bozmaya gücünün yetmeyeceğini düşünüyorum. Biz hiçbir suretle bu barış ve huzur ortamını bırakmamamız gerekiyor,  her ne sebeple olursa olsun bu topraklar kutsal topraklar. Sabrın, bereketin ve cömertliğin şehrindeyiz. Böyle bir gelenekten geliyoruz. Allah’ın vermiş olduğu canı ancak Allah alır.
Editör: Vitrin Haber