TBMM Genel Kurulunda 25. dönem başladı. Sinop milletvekilleri Cengiz Tokmak ve Barış Karadeniz'de az sonra yemin edecek.

Yemin töreninden önce İstiklal Marşı okundu. Geçiçi TBMM Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasının ardından ilk yemini Bursa Milletvekili Bennur Karaburun yaptı. Bennur Karaburun'un ardından Adana'dan başlayarak milletvekilleri yemin edecek. 550 milletvekilinin yemini, her biri birer dakikadan hesaplandığında ve verilecek iftar molası düşünüldüğünde yaklaşık 10 saat sürecek. Yemin için vekiller sahura kadar mesai yapacak.

Ant içme töreninin Adana ilinden başlayacağını hatırlatan Baykal, ilk olarak Meclis Kürsüsü’ne Bursa Milletvekili olan engelli Bennur Karaburun’u davet etti. Karaburun için, Genel Kurul kürsüsünün önüne özel bir rampa hazırlandı.


Baykal’ın yemin töreninde giydiği frakın Eskişehir’de dikildiği öğrenildi. Milletvekillerini oturacağı sıralara, güller, milletvekili yemininin yazılı olduğu kartlar ve yakalarına takmaları için kokartlar bırakıldı.

SİNOP MİLLETVEKİLLERİ DE ANT İÇECEK
AK Parti Sinop Milletvekili Cengzi Tokmak ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'de, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra TBMM'de düzenlenen törenle ant içecek.  

İŞTE O ANT
Milletvekillerinin, Genel Kurul’da içtiği ant şöyle: "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."
Editör: Vitrin Haber