İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye başkanlığı görevinden istifa etti. Topbaş istifasını akşam saatlerinde Saraçhane'deki İBB binasında düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. 

Açıklamasında "Buradan muhalefete ekmek çıkmaz" diyen Topbaş şunları söyledi; "Ben hükümetimizin, Cumhurbaşkanımın yanındayım. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz. Buradan bireysel düşüncelerimizi ortaya koyamayız. Siyaset iki şey için yapılır. İdealiniz, ya da menfaatiniz için siyaset yapılır. Biz idealimiz için yapıyoruz. İstanbullulara, sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza ve kabinesindeki bakanlara teşekkür ediyorum. 

Ben bu gün itibariyle buradaki başkanlık görevimden müsademi istiyorum. Beni İstanbullular hoş görüyle karşılasınlar, Başkan bizi nasıl bıraktı demesinler. Gönüllerini hoş tutsunlar" dedi. 

HATA İLE İHANET AYRI ŞEYLER

Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Kadir Topbaş, "İhanet asla affedilemez. Borçlu bir belediye bırakmıyorum. Parti mensuplarıma özellikle teşekkür ediyorum. Hayatım yorgunluk kelimesini kullanmadım. Yorgunluk beyinlerde başlar.  

İnsan her şeyi affeder adam yerine konulmamayı affetmez. Muhalefet burdan siyasi bir şey çıkarmak istiyor. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz" diye konuştu. 

PARTİMİ DEĞİL GÖREVİMİ BIRAKIYORUM

Partisini bırakmadığını söyleyen Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü, "Görevim sırasında belediyenin bütün kademelerinde çalışanlar ile görünl bağı içerisinde çalıştım. Borçlu belediye bıakmıyorum. Herkese teşekkür ediyorum.İstanbulluara teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Belediye başkanlığı görevimi bırakıyorum. Partimi bırakmıyorum"