Haliç Üniversitesi'nin faaliyet izninin, YÖK tarafından geçici olarak durdurulması ardından, üniversitenin Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu yazılı bir açıklama yaptı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Haliç Üniversitesinin faaliyet iznini geçici olarak durdurdu. Yapılan denetimde, üniversitenin ‘kötü yönetimi’ nedeniyle çeşitli risk faktörleri bulunduğu belirtildi. Alınan karar doğrultusunda üniversitenin yönetimi, garantör üniversite konumunda İstanbul Üniversitesine geçici olarak devredilirken; YÖK yetkilileri, öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini duyurdu.

Bunun üzerine konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan üniversitenin Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu, YÖK'e ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Her şeyin kısa süre içerisinde normale döneceğini dile getiren Gündüz Gedikoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Gerek Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı nezdinde ki usulsüzlüklerle ilgili adli ve idari soruşturmalar gerekse Haliç Üniversitesi ile ilgili usulsüzlüklere yönelik Mansur Topçuoğlu, Korkut Hazinedar ve çalışma arkadaşları aleyhine başlatılan tahkikatlar sonuca ulaşmıştır. Bu hususla ilgili olarak Yüksek Öğretim Kurumundan aldığımız bilgiler bu yöndedir. Gerek tarafımdan gerekse bir kısım Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerinin girişimleri neticesinde dile getirilen üniversitenin mali ve idari açıdan yönetilmez hale gelmiş olması nedeniyle, Vakfımıza ait Haliç Üniversitenin yönetimi geçici olarak Hami Üniversite olan İstanbul Üniversitesine devredilmiştir. Gerekli yasal prosedür tamamlandıktan sonra her şey normale dönecektir. Vakfımızın  ve Üniversitemizin amacından sapmaması ve ayakta durması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı’na ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz"
 
Editör: Vitrin Haber