Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını dünya böyle duyurdu
Uluslararası haber ajansları da Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk sonuçlarını dünyaya servis etmeye başladı.

İşte dünyadan Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ilk haberler:

Reuters: Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde götürdüğünü duyuran Reuters haber ajansı ayrıca, Erdoğan'ın en yakın rakibine 13 puan fark attığını ve Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olmaya çok yakın olduğunu yazdı.

AFP: İlk sonuçlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda ezici bir zafer kazanacağına işaret ediyor diye duyuran AFP, "eğer bu eğilim sürerse, 

60 yaşındaki Erdoğan Türkiye'nin halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olacak ve kendi deyimiyle "yeni Türkiye"yi yaratmak için yetki alacak" dedi.

Associated Press: "Devlete ait haberajansı AA, resmi olmayan sonuçların, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanacağını gösterdiğini" bildirdi.

BBC: Sayılan ilk oylara göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de ilk defa halkın doğrudan sandığa gittiği cumhurbaşkanlığı seçimini önde götürüyor diyen İngiliz kuruluş, Erdoğan'ın eğer seçilirse daha aktif bir cumhurbaşkanı olma eğiliminde olduğunu vurguladı.

BBC ayrıca, "Mayıs ayında 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesinde ilk sonuçlara göre Ekmeleddin İhsanoğlu 1 puan farkla önde" bilgisini geçti.

Deutsche Welle: Alman kuruluş, "Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminde şimdiye kadar açılan sandıklar, Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferine işaret ediyor" dedi.

Financial Times: Cumhurbaşkanlığı seçiminden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir farkla galip çıktığını gösteren sonuçları değerlendiren İngiliz Financial Times gazetesi "Erdoğan, silip süpürerek başa çıktı" dedi.

Financial Times, akşamı saatlerinde yayınlanan ve Başbakan Erdoğan'ın yüzde 55 civarında oy kazandığı gösteren rakamlara dikkat çektiği haberinde Erdoğan'ın "yetkilerini artırmayı ve ülkenin yönetim sistemini değiştirmeyi" amaçladığını yazdı.

Wall Street Journal: Türkiye'yi seçim sürecini izleyen ABD'li gazete, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gidildiğini belirtirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ezici bir zafer elde etmesi" beklendiğini belirtti.

Gazete, sandıkta "ezici bir zafer"in Erdoğan'ın iktidar üzerindeki kontrolünü sağlamlaştıracağını düşüyor. Haberde Erdoğan'ın "kamuoyunu kuputlaştırmış olsa da Türkiye'nin en popüler siyasetçisi olmayı sürdüğünü de yazıyor.
Editör: Vitrin Haber