Sinop'ta, "Turizm Haftası" nedeniyle etkinlik düzenlendi. 

Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonu'ndaki etkinliğe, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Belediye Başkan Vekili Rahmi Balfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş,  çeşitli kurumların yöneticileri, turizm sektörü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, tarih, kültür ve olağanüstü doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı Türkiye'nin, bu özelliklerini günümüze kadar devam ettirebilmiş dünyanın ender turizm cennetlerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, tüm iklim özelliklerinin her zaman yaşanabildiği yöreleri, yeşil ormanları, kayak sporuna elverişli karlı dağları, temiz denizleri, kumsalları, kaplıcaları konuksever insanları ve dünyanın en ünlü üç mutfağından birine sahip olması bakımından ayrıcalıklı bir ülke olduğunu belirten Çetinkaya, "Ülkemiz özellikle son 15-20 yıldır turizm sektörünün önemini anlayarak turizm faaliyeti anlamında elini güçlendiren bu avantajlarını kullanarak ülkeyi ziyaret eden turist sayısı ve turizm gelirleri anlamında istikrarlı bir artış sağlamıştır" dedi.

Çetinkaya, Türkiye'de 2020 yılında 60 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedeflediğini belirterek, Sinop'un da turizm açısından çok büyük potansiyelinin bulunduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından kentte etkinlikler kapsamında düzenlenen resim ve fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere protokoldekilerce ödülleri verildi.

Sinop Belediye Konservatuvarınca Sinop yöresine ait türkülerin seslendirildiği konser ile devam eden etkinlik, katılımcıların yarışmalarda dereceye giren resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin eserlerinin bulunduğu sergiyi gezmesiyle sona erdi.

AA

Editör: Vitrin Haber