Sinop Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde 3. Sinop Turizm Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Baki Ergül’ün ev sahipliğini yaptığı 3.Sinop Turizm Değerlendirme Toplantısı SKY Yelken Kulübünde verilen yemekle gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Yasemin Özata Çetinkaya, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Yardımcısı J. Alb. Temel Çetinkaya,  Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın, kurum ve kuruluş müdürleri, dernekler, oda ve turizm sektörü temsilcileri, otel temsilcileri ile Sinop Üniversitesinden öğretim görevlileri katıldı. 
Yapılan toplantıda ele alınan denizde bulunan sit alanlarının kaldırılması, 25.000’lik imar planlarındaki plan notlarının kaldırılması, turizm yatırımlarının ipart kapsamına alınması, Karadeniz Acentaları ile yapılan toplantının değerlendirilmesi, Emitt Turizm Fuarının değerlendirilmesi gibi konular ele alındı. Toplantıda herkes sırası ile söz alarak gündem hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda alınan kararlarda değerlendirilirken gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Alınan sözlerin ardından Sinop’un elinde bulunan turizm değerlerinin bir an önce değerlendirilerek dinamizme kavuşturulması gerekliliği ele alındı. Ortak çıkan düşüncelere göre Sinop’un çok ciddi turizm değerlerine sahip olduğu ve bu değerlerin ön plana çıkartılarak sektöre hareket kazandıracak şekilde ivme kazandırılması gerektiği görüşüne ulaşıldı. Denizdeki sit alanlarının kaldırılması için yapılacak olan araştırmaların yürütülmesi için Sinop Üniversitesi tarafından bir proje yapılması,25.000’lik imar planlarında ki plan notları için Çevre Bakanlığı ile görüşmeler yapılması ve Emitt Turizm Fuarı için yapılacak hazırlıkların hem kurumlarca hem de sektör temsilcileri ile yürütülmesi kararlaştırıldı.
Editör: Vitrin Haber