Batı Karadeniz Bölgesi sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleri, zengin tarihi geçmişi ve kültürüyle önemli bir turizm potansiyeline sahip. Bu sebeple turizm sektörü Eylem Planında ele alınacak konuların başında geliyor. Bölgenin turizm sektöründe daha iyi bir konuma gelmesi, mevcut potansiyellerini etkin ve verimli bir şekilde değerlendirerek turizmde markalaşması amacıyla Eylem Planında strateji ve eylemlere son şeklinin verilmesi içinkonuyla ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla bir çalıştay gerçekleştirildi.

Safranbolu’da gerçekleştirilen çalıştaya turizm konusunda çalışan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden oluşan 15 kurumdan 20 temsilci katılım sağladı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Strateji Geliştirme ve Programlama Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya moderasyonunda gerçekleştirilen çalıştay yaklaşık üç saat sürdü. Çalıştay kapsamında TR81 Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi, konaklama sürelerinin uzatılması, alternatif turizm çeşitlerinin ve koridorlarının oluşturulması ve turizm altyapısı ihtiyaçlarının belirlenmesi üzerine görüş ve öneriler sunuldu. Aktarılan görüş ve öneriler belirli başlıklar altında gruplanarak BAKAP Eylem Planında kullanılmak üzere BAKKA personeli tarafından tutanakla tespit edildi.

Çalıştay sonrasında BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi personeli tarafından Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak makamında ziyaret edilerek çalıştay hakkında bilgilendirme yapıldı ve ev sahiplikleri için teşekkür edildi.
Editör: Vitrin Haber