Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Puanlar sadece tabii güzellikler üzerinden değil, milli parklarımızda verilen hizmetler ve uygulamalarımız dikkate alınarak verilmiştir” diyerek yapılması planlanan projeler ile yüksek notlu park sayısının artacağını belirtti.

“Parklarımızda Vatandaşlarımız İçin Gereken Ne Varsa Yapıyoruz”
Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye’de 40 adet milli park ile 209 adet tabiat parkının olduğunu hatırlatarak, “Parklarımızda vatandaşlarımızın rahat etmesi için gereken ne varsa yapıyoruz. Bu çalışmalardaki temel maksadımız tabiat güzelliğini, tarihi dokuyu ve ekolojik dengeyi bozmadan yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilere en kaliteli hizmeti vermektir” ifadelerini kullandı.

Yüksek Puan Alan Yerler Arasında Peribacaları ile Ünlü Göreme Milli Parkı’daYer Alıyor
Yüksek puan alan yerler arasında peribacaları ile ünlü Göreme Milli Parkı, Soğuksu Milli Parkı, Yedigöller Milli Parkı gibi parkların yanı sıra Sinop Tatlıca Erfelek Tabiat Parkı, 26 Ağustos Tabiat Parkı gibi tabiat parkları da yer alıyor.
En yüksek puana sahip 22 milli parkın adları ise şöyle: "Göreme, Saklıkent, Yedigöller, Dilek Yarımadası, Artvin Karagöl Sahara, Kızıldağ, Ilgaz Dağı, İğneada LongozOrmanları, Altındere Vadisi, Kuşcenneti, Küre Dağları,Kazdağları, Yozgat Çamlığı, Sultansazlığı, Soğuksu Milli Parkları; Sinop Tatlıca Erfelek, GüzeldereŞelalesi, Darıdere, Dülükbaba, Bafa Gölü, 26 Ağustos Tabiat Parkları ve Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı". 
 
Editör: Vitrin Haber