Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) ile Yeşil Ayancık Doğa  Sporları Kulübünün  ortkaklaşa düzenlediği doğa yürüşü etkinliği gerçekleşti. 

ASİDER Başkanı Ali Çalışkan ile ASİDER’in eski başkanlarından Cemil Akkurt’un da katıldığı yürüyüş etkinliğine Yeşil Ayancık Doğa Sporları Kulübü yöneticileri de eşlik ettik. Erdem Sarısoy, Burçin Öncel, Muhamet Yavuz  ve Ali Yılmaz’ın rehberliğinde gerçekleşen yürüş için açıklama yapan ASİDER Başkan Ali Çalışkan, “Öncelikle Muhammed Yavuz başta olmak tüm arkadaşlarına böyle bir etkinliğe bizleri dahil ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Gerçek anlamda profesyonel bir ekip ile bu yürüyüşümüzü gerçekleştik.  Sinop’umuzun, Ayancık’ımızın güzellikleri ile kuçaklaştık. Özellik tüm gurbetçilerin bu güzellikler ile kucaklaşmaya çağırıyoruz.  Bizler bir başlangıç yaptık. Önümüzdeki yıllarda da bu ASİDER olarak bu tür etkinlikler ile yer alacağız” dedi.

Yeşil Ayancık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü  Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yavuz da bu etkinlikle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yeşil Ayancık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü derneğimizle  Avrupa“da faaliyet gösteren ASİDER ile düzenlemiş olduğumuz Akgöl-İnaltı Köyü-İnaltı mağrası-İnaltı Karlık Yaylası-Saray gölü etkinliğine katılan tüm doğa dostu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Ayancık dışında yaşayan tüm doğa dostu arkadaşların bu güzellikleri görmesi için düzenlediğimiz bu etkinlileri gelecek senelerde geniş katılımlı olarak  düzenlemeyi düşünüyoruz.Ayancık  sosyal yaşantısına farkındalık katmak adına düzenlediğimiz bu  etkinliklerin devam ettireceğiz ve tüm doğa dostu arkadaşlarımızı bu etkiliklere  bekliyoruz. Etkinliklerimizin yeni sezonun açılışını Eylül ayında başlatacağız.“


Editör: Vitrin Haber