Sinop’ta Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Sinop Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Kültür ve Turizm Öğrenci Kulübü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde düzenlenen “Ödüllü Slogan Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri valilik önünde gerçekleştirilen törenle verildi.

Sinop’ta Turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören İl Kültür Müdürlüğü ve Kültür Derneği çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Ardından saygı dururşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkan Vekili Ahmet Ustabaş, Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Satılmış, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, İl Sağlık Müdürü Tolga Baş,  CHP İl Başkanı Mustafa Acun, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop’ta çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi. Tosun; “Turizm Haftasının 38. yıl dönümü kutlamasını onurlandırdığınız için Bakanlığım ve şahsım adına hepinizi saygıyla selamlıyor, haftamızın ilimize ve ülkemize hayırlı bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.



Turizmin artık dünyada lüks bir tüketim olmaktan çıktığını ve herkes için bir ihtiyaç haline geldiğini söyleyen Tosun; Turizm döviz istihdam yönüyle ekonomik insanların dinlenme, eğlenme ve sosyal ihtiyaçları ile sosyal ve farklı kültürleri ve dinleri biraya getirme özelliği ile sosyo kültürel yarattığı kaynak talepleri ile çevreyi etkiliyor ve dünya barışına katkı sağlayan önemli bir kitle hareketi, bir Barış Projesidir. 21. yy en hızlı gelişen sektörümüz hiç şüphesiz turizm sektörüdür. Turizm ekonomisi dünyanın en büyük endüstrisi olmuştur. Ayrıca kendi sektörü dışında da tüm sektörleri etkilemektedir. Ülkelerin gayrisafi milli hasılalarında önemli bir yer tutmaktadır. Gelişmiş ülkelerin yanında gelişmekte olan ülkelerde yatırımlarını turizm sektörüne kaydırmaktadırlar” şeklinde konuştu.

Konuşmasında geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Sinop 1. Kalkınma Çalıştayı’nın Turizm Komisyonu sonuçlarını dikkatle takip ettiklerini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun; “İlimizde turizm bilincinin aşılanması, etkili tanıtım ve sektörel çalışmalarla katıldığımız ulusal ve uluslararası ölçekte fuarlarla ve modern tanıtım materyalleri ile tanıtımda önemli bir yükseliş trendi yakalamış bulunmaktayız. Türkiye gündeminde bir cazibe merkezi olan Sinop, bianeller, tv programları, belgeseller ve filmlerle adını duyurmaktadır. Turizm bürolarımız, müzelerimiz ve turizm denetim komitesinin etkili ve eğitici denetimler beğeni ve takdir kazanmaktadır. Turizmde potansiyel kaynaklarımızı, kültür varlıklarımızı ve doğal zenginliklerimizi turizme kazandırma çalışmalarımız devam etmektedir. Tüm bu çalışmalarımız ilimizin turizm endüstrisinde bir sinerji yaratmaktadır. Kürsel ısınma ile turizm profilleri ve hareketlerinin yön değiştirdiği sıcak Akdeniz yerine Karadeniz Bölgesi tercih edildiği, Karadeniz'de ılıman iklimi, bozulmamış koyları ve turizme yatkın insan faktörü ile ilimiz potansiyel konumdadır. Sektörel çalışmalar, turizmin çeşitlenmesi ve 12 aya yayılması noktasında çalışmalarımız hızlandığı ölçüde bir turizm kenti olmamız konusunda hiçbir neden yoktur” dedi.  

Sinop’un UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine alınması ve Dünya Mirasının ortak izleri olan antik değerlerin turizm ekonomisine kazandırılması noktasında; Balatlar Kilisesi kazısı, Kale ve Surların restorasyonu, Kültür Merkezi'nin Sinop'a kazandırılması ve 9.2 Milyon €'luk AB Kültür Eksenli Kentsel Projeleriyle Sinop'un ufkunu açacak bir kültür ve turizm kenti olmanın içinin doldurulmasındaki çalışmalarında hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan tosun; “Kendisine Kültür ve Turizmi vizyon biçmiş ve Kalkınma Stratejisini buna endekslemiş ilimiz için bu çalışmalar önem arz etmektedir. Bu vizyonla çalışmalarını sürdüren tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Turizm haftamızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Sinop’un en iyi vitrini ödülüne Sinop Ülgen Tekne Modelleri layık görülürken firma adına ödülü firma sahibi Doğan Ülgen, Vali Yavuz Selim Köşger’in elinden alırken, Sinop Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Kültür ve Turizm Öğrenci Kulübü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde düzenlenen “Ödüllü Slogan Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun,  Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Satılmış ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Ustabaş tarafından verildi. Sinop’un markalaşmasında öncü olacak ve tanıtımlarında kullanılacak 3 slogan’dan 1.liği “Yosun Kokulu, Tarih Dokulu Şehir” solaganıyla Nurcan Karakaş, 2.liği “Sürgünün Umuda Dönüştüğü Şehir” sloganıyla Uğur Konuk, 3.lüğü ise “Sırlarla Dolu, Surların Kent” sloganıyla Tuğba Şeker elde ederken yarışmacılar çeyrek altın ile ödüllendirildi. 

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Valilik önünde düzenlenen tören Cumhuriyet ilk öğretim okulu halk oyunları ekibinin gösteri ile son buldu.








Editör: Vitrin Haber