Sinoplu iş adamı Halit Çeliker, Ukranya'nın Odessa kentine 58 kilometre mesafede bulunan Koblevo tatil beldesinde 17 yıldır Türk ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

Başarılı iş adamı Çeliker, Koblevo tatil beldesinde açtığı restoranında Türk yemeklerinin yanı sıra, kalkan balığı ve yöreye ait diğer balık çeşitleri yemekleriyle de tatilcilere hizmet sunmaya devam ediyor. Çeliker, tesislerinin restoran, cafe ve aynı zamanda da bar olarak faaliyet gösterdiğini söyledi. Ukranya ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği artık Türk'lerin Ukranya'ya pasaportsuz giriş yapabildiklerini hatırlatan Çeliker, Koblevo'nun son yıllarda çok sayıda ziyaretçi ağırlayan bir tatil beldesi olduğunu dile getirdi.

Türkiye'den gelecek ziyaretçilere kapılarının her zaman açık olduğunu ve konaklama başta olmak üzere her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Çeliker, "Koblevo denizi, eğlencesi ve doğasıyla çok güzel bir yer. Ukranya'ya artık pasaportsuz giriş imkanı olduğu için Türk vatandaşlarımızın burası ilgisini çekiyor. Biz de gelecek tüm misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Sinop ile Koblevo arasında bir turizm köprüsü kurmak istiyoruz." diye konuştu. Çeliker, Sinopluları Koblevo'ya beklediklerini de sözlerine ekledi.
Editör: Vitrin Haber