Dünya ve ülke turizmini İzmir’de buluşturan 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından ziyarete açıldı. 

36 ülke ve 60 ilden toplam bin 179 katılımcının yer aldığı 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Sinop Valisi Hasan İpek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici ve sektör temsilcileri katıldı. 

Fuar açılışı öncesinde düzenlenen törende katılımcılara hitap eden Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı, dünya genelinde yaşanan menfi gelişmelerin, Türk turizminde 2016 yılında olumsuz etkiler oluşturduğu belirtti. Bakan Avcı, "Ülkemizde bu durumdan şüphesiz etkilenmiştir. Ancak tarihimiz, kültürel birikimimiz, eşsiz doğal zenginliklerimiz, en önemlisi krizleri aşma konusunda her zaman çok başarılı olan sektörümüz sayesinde, ülkemizin önümüzdeki yıllarda eski ritmini yeniden yakalayacağını hatta onu da aşacağına inancımız tamdır” dedi.  

Konuşmaların ardından Bakan Nabi Avcı ile protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kesti. Tören sonrasında fuar alanındaki standları ziyaret eden Bakan Avcı, A holünde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) çatısı altında fuara katılan Kastamonu, Çankırı ve Sinop standlarında kendisine yapılan ikramları kabul etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte üç ilin standını ayrı ayrı ziyaret eden Bakan Avcı burada sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldı. Ziyaret sonrasında Sinop Valisi Hasan İpek, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici tarafından üç il adına Bakan Avcı’ya yöresel ürünlerden oluşan hediye takdim edildi.  
      
Turizm sektörünün nabzını tutan 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nin bu yılki Partner ili Mersin olurken, Uluslararası Destinasyon Partneri de Ürdün’ün Akabe şehri oldu. Fuarda ayrıca alternatif turizm dalı olarak ön plana çıkan sağlık turizminin desteklenmesi amacıyla ilk kez oluşturulan "Özel Sağlık Turizmi Bölümü" de fuarda yerini aldı. 

Bu yıl 10. düzenlenen Travel Turkey Fuarı 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında dört gün boyunca turizm profesyonelleri ve ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. 
Editör: Vitrin Haber