Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra denizi, kilometrelerce uzunluğundaki sahilleriyle özellikle yaz aylarında ziyaretçilerin uğrak noktası haline gelen Sinop, son yıllarda tabiat turizmiyle de ön plana çıkıyor. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nin bünyesinde çok miktarda orman, akarsu ve koylar barındırdığını söyledi. 
Sinop'un ormanları, koyları ve akarsularıyla bölgenin öne çıkan illeri arasında yer aldığına dikkati çeken Başyiğit, Erfelek Tatlıca Şelaleleri ile Hamsilos Tabiat Parkı'nın bölgenin en fazla ziyaretçi ağırlayan cazibe merkezleri olduğunu dile getirdi. 

Başyiğit, bakanlıkları tarafından yapılan yeni yatırımların ardından tabiat parklarının bulundukları yöreye turizm anlamında büyük katkı sunduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Sinop'taki tabiat parkları bu yılın 8 ayında 367 bin ziyaretçi ağırladı. Geçen yılın tamamında bu rakam 202 bin olarak gerçekleşmişti. Yani daha yıl bitmeden geçen yılın rakamları geçildi. Burada önemli bir artış söz konusu. Bakanlığımızca yeni yapılan yatırımlarla tabiat parklarına ilgi, her geçen yıl artarak devam ediyor. Sinop da bu açıdan şanslı bir il. Çünkü 5 tescilli tabiat parkına sahip. İkisi çok yoğun ziyaretçi ağırlıyor. Diğer üçünde yatırım ve düzenleme çalışmalarımız devam ediyor."

Başyiğit, müdürlüklerine bağlı beş il bulunduğunu ifade ederek, "Bu 5 il arasında en fazla ziyaret edilen tabiat parkları Sinop'ta yer alıyor. Bunlar Erfelek Tatlıca Şelaleleri ve Hamsilos Tabiat Parkı. Bunlar bölgenin en önde gelen iki cazibe merkezi konumunda" dedi. 
Editör: Vitrin Haber