Fuarın açılışı Sinop, Ordu, Giresun, Amasya ve Samsun valileri birlikte yaptı. Açılış sonrası Sinop standına gelen valiler, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun tarafından karşılandı. Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Amasya Valisi Abdi Celil Öz ikram edilen Sinop yöresine has yiyeceklerden çok büyük tat aldıklarını belirttiler. Fuarın ilk gününde Van'ın tanıtımının yapıldığı stantta Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve diğer valilere kahvaltı ikramı yapıldı.

Fuarı gezen vatandaşlarca, Sinop'a özgü el sanatları ürünleri ve Sinop broşürlerine büyük bir ilginin gösterildiği Ordu Karadeniz Turizm Fuarı, 17 Şubat 2013 Pazar günü sona erdi. Fuara İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin'de katıldı. 

Fuarı değerlendiren Sinop Valsi Dr. Ahmet Cengiz, fuarda Sinop'un en iyi şekilde tanıtılmaya çalışıldığı belirterek, Sinop'un tarihi boyutuyla herkesin gelip görmesi gereken bir il olduğunu ve bunu her platformda göstermek için çalıştıklarını söyledi. 

Vali Cengiz; "Amacımız Sinop'u turizmde de daha iyi bir noktaya taşımaktır. Bu nedenle, bu fuarda inanıyorum ki herkes Sinop'u daha kapsamlı bir şekilde tanıma fırsatı bulmuştur. Fuarın Sinop için turizm alanında önemli ve faydalı gelişmelere sebep olacağı kanaatindeyim. Bu vesile ile Sinop'u muzun güzelliklerini görmek için herkesi Sinop'a davet ettik” diye konuştu.





Editör: Vitrin Haber