Sinop'un 16-19 Mart'ta yapılacak "Cruise Shipping Miami Fuarı"nda tanıtımı için toplantı düzenlendi.

Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, daire amirleri; sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve turizmciler katıldı.

Vali Köşger, yaptığı konuşmada, Sinop'un tanıtımı ve turizmile ilgili çalışmaların kesintisiz devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Feshane'de, Sinop'un iç turizmine yönelik Türk kamuoyuna tanıtılması yönünde başarılı bir tanıtım gerçekleştirdiklerini belirten Köşger, "Şimdi gündemimizde Miami'de, ilimize herhangi bir çalışma yapmadan yıllık 30-40 kruvaziyer gemisinin gelmesine vesile olacak bir merkeze gideceğiz" dedi.

Fuarın, dünya kruvaziyer gemileri piyasasının belirlendiği, tanıtımın yapıldığı ve güzergahların, destinasyonların kararlaştırıldığı bir tanıtım fuarı olduğunu dile getiren Köşger, "Sinop ilk defa buraya gitmeye teşebbüs etti. Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığına müracaat ettik. Bakanlık bu teşebbüsümüzü olumlu karşıladı. Türkiye'nin Miami cruise gemileri fuarında açtığı stantta Sinop'a da yer verildi" diye konuştu.

Kente gelenecek turistler için hem altyapı hem de sunulacak hizmetler anlamında eksikleri olduğunu ifade eden Vali Köşger, bu konuda gerekenin yapılması gerektiğini söyledi.

Köşger, gelen turistlerin memnun kalması gerektiğini vurgulayarak, "Bizim vereceğimiz hizmetler noktasında hazır olmamız lazım. Bu kordinasyon çalışmasının bugün başlangıcını yapıyoruz. Miami'ye şu anda götüreceğimiz döküman, done ve materyaller önümüzde yok. Öncelikle onu oluşturmamız lazım.Gelen turistler gemiden indiği zaman 6-7 saat konaklıyor. Bunlara Sinop'la ilgili çeşitli tanıtım turları yapılması, alternatifler sunulması lazım.Cruise gemileri gelmeden tanıtıcı broşürlerin önceden verilmesi lazım. Bunlara bir şeyler sunmamız, pazarlayabilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ergül, Sinop'un kruvaziyer turizminin bir parçası olması, bu konuda topyekün birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Editör: Vitrin Haber