Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop’un Crusie Turizminde güvenilir limanlar arasında yer aldığını söyledi.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun  Sinop’un crusie turizmi konusundaki  yaptığı değerlendirmede; Sinop'un cruıse turizminde geleceği parlak olduğunu dile getirdi. Tosun; ''Dünya turizminin yüzde 10’unu cruise turizmi oluşturuyor. Bu bağlamda Karadeniz'e doğru yönelme 2009 yıllarında başladı. Egzotik limanlar arayışı ve Küresel ısınma dolayısıyla da cazip hale gelmeye başladı. Karadeniz'in tek doğal limanı Sinop’tur. Diğerleri yapay limandır. Yanaşma rahattır. Sinop olarak da bu konuda avantajlıyız” dedi.

2015 yılında Sinop’un da katılacağı Miami Cruise turizmi Fuarı'nda çok önemli bağlantılar yapılacağından inancının tam olduğunu dile getiren Turizm Müdürü Tosun; “Sinop'un crusie turizmin de geleceği çok parlak. Her geçen yıl ivme kazanıyor. Bu yıl 30 gemi, seneye 50 ye yakın gemi bekliyoruz. Özellikle Kuzey Karadeniz'de yaşanan olaylar nedeniyle güvenlik açısından güney limanlarına yönelme var, Sinop Limanı da bu güvenli limanlar arasında'' diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber