Her yıl İstanbul TÜYAP Fuarında yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) bu yıl kapılarını 26 -29 Ocak 2017 tarihleri arasında açıyor.

Bu gün başlayan fuara katılmak üzere dün yola çıkan Sinop ekibi, bu gün stantların başında yer alacak. Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağıyla bugün Sinop'tan EMİTT Fuarı için yola çıkanlar arasında Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Telvin Sanat Akademisi bünyesinde oluşturulan Amazon Kadınlar Dans Grubu Topluluğu, Gazeteci Halit Gümüş, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, Turizmci Fahri Bostan, Seyahat Acentesi Sahibi  ve profesyonel turist rehberi Adem Tahtacı, Gemi Maketi Üreticisi Ülgen Tekne Modelleri sahibi Doğan Ülgen, Boyabat Ezmesiyle tanınan Şekerci Mehmet Gürbüz Firması sahibi İş Adamı Saim Gürbüz'de yer alıyor.  

Uçağa binmeden önce Vitrinhaber'in sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Baki Ergül, EMİTT Fuarına Sinop'un çok iyi hazırlandığını söyledi. Ergül; "Sinop'un esasında çok fazla tanıtıma ihtiyacı yok gibi gözüküyor. Hem fiziksel olarak doğası ve hem insan güzelliği olan bir kentin tanıtıma ihtiyacı yoktur ama, şöyle bir şey de var; reklamın iyisi kötüsü olmaz. Muhakkak reklamın yapılması lazım. En azından hatırlatmak bakımından bunların yapılması lazım. Bu güne kadar gittiğimiz EMİTT Fuarlarında Sinop'u çok güzel bir şekilde temsil ettik. Tabi Sinop'un son yıllarda tanınmışlığı daha da arttı.  'En Mutlu Kent' ve 'Yaşam Memnuniyeti En Fazla Olan İl' gibi bir takım unvanlara sahip olması, Sinop'un tanıtımda pozitif bir rol oynadı. Bu yıl da arkadaşlarımız fuara çok iyi hazırlandı. Hep birlikte Sinop'un tanıtıma yönelik hep beraber, bütün Sinop olarak bir uğraş vereceğiz. Bununda etkileri ve katkıları önümüzdeki günlerde görülecek diye düşünüyorum" diye konuştu. 
Bu gün başlayan fuar 29 Ocak Pazar günü sona erecek. 
Editör: Vitrin Haber