EMİTT Fuarından dönen Sinop Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kaya, fuardan hiç olmadığı kadar ellerinin dolu döndüğünü söyledi. Kaya; "Çok değişik acente ve tur şirketleri ile görüşmeler yaptık. Bu bizim için en büyük başarılardan bir tanesi" dedi.

Sinop'un da katılımcı olduğu ve bu yıl 20'ncisi düzenlenen EMITT Fuarı ardından Sinop ekibi kente döndü. 

28-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve Pazar günü sona eren Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 2016, Sinop'un da katılımıyla yapıldı. 108 metrekarelik bir alan üzerinde kurulan Sinop standı fuarın gözdesi oldu.

BÜYÜK KAZANIMLARLA DÖNÜYORUZ
Fuar ardından Sinop standında 4 gün boyunca ilin tanıtımı yapan ekip de Sinop'a döndü. Fuar dönüşü açıklama yapan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kaya, organizasyondan elleri dolu döndüklerini söyledi. Kaya, "Sinop'a dönmek çok güzel onun için keyfimiz yerinde. Fuarı esas değerlendirecek olan asıl katılımcılardır. Sinop'a bu zaman kadar gelmeyen tur ve acenteler gelecek. Çok değişik acente ve tur şirketleri ile görüşmeler yaptık. Bu bizim için en büyük başarılardan bir tanesi"

ÇOK SAYIDA TUR ŞİRKETİYLE GÖRÜŞTÜK
Sinope Tours Seyahat Acentesi Sahibi ve Profesyonel Turist Rehberi Adem Tahtacı'da, fuarda çok sayıda tur şirketi ile görüşme fırsatı elde ettiklerini dile getirdi. Tahtacı; "Biz İzmir'de ki fuarda da bir çok acente ve tur şirketleri ile görüşmüştük. Onlarda bize bu zamana kadar Sinop'a hiç gelmediklerini, iç pazarı Sinop'a yönlendirmek istediklerini söylemişlerdi. EMİTT'ten de aynı şekilde büyük kazanımlarla dönüyoruz. Bu yaz Sinop'a hiç gelmeyen turlar gelecek" diye konuştu. 

SİLKELENİP KENİMİZE GELMELİYİZ
Ülgen Tekne Modelleri işletmecisi Doğan Ülgen ise açıklamasında şunları söyledi, "Sezon geliyor. Kapımızda sezon var. Çok bir süre var. Sinop'ta ki tüm sektörler silkelenip, neler yapabilirizin hesabını yapmalı ve bunun akabinde sezona girmemiz lazım. Turlar gelmek istiyor ama, onların da Sinop'tan beklentileri var. Bunları enine boyuna düşünmek ve masaya yatırmak gerekiyor" 
SİNOP STANDINDA İŞLETMELER ÖN PLANDAYDI
Fuarda Boyabat Ezmesi'nin tanıtımı yapan Şekerci Mehmet Gürbüz Firması Sahibi Saim Gürbüz, fuarın dolu dolu geçtiğini söyledi. Gürbüz; "Fuara gelen turizmcilerde çok memnundu. Şu anlamda da güze oldu; Sinop'un turizmcisi, kendi arasında da orada kaynaşma imkanı buldu. Herkes güzel görüşmeler yaptı. Ben de kendi adıma çok güzel görüşmeler yaptım. İki büyük tur firması ile kendi iş yerime turların getirilmesine ilişkin anlaşma yaptım. Bu firmalar Boyabat ezmesini programlarına yazacaklar. Bazı iller fuara sadece valilik olarak gelmişti. Bizde, Sinop Kültür ve Turizm Derneği olarak hazırladık ama Sinop standında işletmeler ön plandaydı" ifadelerini kullandı. 
Editör: Vitrin Haber