MHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Tekin, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kapsamında açıklama yaptı. Tekin, Sinop'un tarihte önemli bir deniz ticaret merkezi olduğuna atıfta bulunarak, şu anda bu tarihsel mirasını kaybettiğini dile getirdi.

Cemile Tekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramınız kutlu olsun. Ulu Önder Atatürk'ün denizciliği Türk'ün yüce milli ülküsü olarak düşünülmesi ve onu az zamanda başarmalıyız ifadesinden hareketle kıyılarımızdan ve denizlerimizden daha fazla yararlanmalı, daha fazla geliştirmeliyiz.

Tamda bu noktada bugünün anlam ve önemine binaen Karadeniz'in incisi Sinop'umuz ile ilgili bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. Gemicilerimizin ve Sinop halkının bir tabiri vardır. 'Karadeniz'de 3 liman vardır. Bunlar Temmuz, Ağustos ve Sinop. Bu şu demektir. Karadeniz'de tek bir doğal liman vardır, o da Sinop'tur, Ama maalesef biz Sinoplular olarak coğrafyamızın bu özelliğinden çok da yararlanabildiğimiz söylenemez.  

Sinop tarihsel geçmişimizde dahi, denizcilikte ticaretin merkezi iken, hem Kabotaj hattında, hem de uluslararası taşımacılıktaki önemini üzülerek belirteyim ki, kaybetmiş durumda.

Deniz ticaretinde tarih boyunca söz sahipliği yapmış olan güzel bir yarımada olan Sinop'umuzun, denizcilik alanında da hak ettiği önemi görmesi temennilerimizle var gücümüzle çalışıp mücadele edeceğimizin altını çizmek isterim.

Denizlerimizde de egemenliğin ve bağımsızlığın tescili olan bu günü bizlere armağan eden Atatürk'ü ve bu vesile ile tüm deniz şehitlerimizi de saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyoruz"

 
Editör: Vitrin Haber