Kaya, yaptığı açıklamada, siyah ve beyaz çakıl taşlarıyla mozaik şeklinde işlenerek yapılan Serapis Mabedi kalıntılarının üzerinin toprakla kaplı halde olduğunu söyledi.

Mabedin tamamen gün ışığına çıkartılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile bir proje hazırladıklarını belirten Kaya, "Yapılacak kazı çalışmalarında öncelikle mozaikler gün yüzüne çıkartılacak. Ardından mabedin bulunduğu bölüm ortaya çıkartılıp alanın etrafı çevrilecek. Son aşamada ise üzerini camla kapatıp korunaklı bir sergi alanı ve tarihle iç içe toplantıların yapılabileceği bir mekan oluşturmayı planlıyoruz." dedi.

Serapis Mabedi ile ilgili bilgi veren Kaya, "Serapis Mabedi, Prof. Dr. Ekrem Akurgal tarafından yürütülen kazılarda ortaya çıkartılmıştır. Dikdörtgen planlı mabed, Mısır kökenli olan Güneş tanrısı Serapis adına yapılmıştır. Serapis'in hastalara şifa verdiğine inanılıyormuş. Kazı çalışmalarında açığa çıkarılan küçük buluntular, mabedin Roma döneminde de kullanıldığını göstermektedir." ifadelerini kullandı.
Editör: Vitrin Haber