Erfelek ilçesinde yıl boyunca binlerce kişi tarafından ziyaret edilen ve Sinop’un öne çıkan doğal güzelliklerinden biri olan Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı, Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in girişimleriyle 450 dekardan 720 dekara çıkarıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Sinop Valilik ziyareti esnasında Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkının 450 dekardan 720 dekara çıkarılması için hazırlanan resmi yazıyı imzalayarak Erfeleklilere müjdeyi vermişti. 

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkının ziyaretçi sayısında her geçen yıl artış yaşandığını belirten Maviş, bu doğal güzelliğin daha fazla ziyaretçi tarafından görülebilmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti. 

Maviş, talepleri doğrultusunda Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkının 450 hektardan 720 dekara çıkarıldığını söyleyerek, “Erfelek’imizin önemli turizm noktalarından biri olan ve her geçen yıl ziyaetçi sayısında artış yaşanan Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkımız, talebimiz üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca 450 dekardan 720 dekara çıkarılmıştır. Bu çerçevede Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz, genişleyen alanların da ihtiyacı olan iyileştirmeleri ve güzelleştirmeleri gerçekleştirecek ve tüm Türkiye’ye tanıtımını yapacaktır. Gereken çalışmalar yapıldığında Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkımız yalnızca Erfelek ve Sinop için değil, tüm Türkiye için bir marka değerine sahip olacaktır inşallah” dedi.
Editör: Vitrin Haber