Erfelek ilçesine bağlı Tatlıca Mahallesi Gürleyik mevkisinde bulunan 28 irili ufaklı şelaleden meydana gelen Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Türkiye'nin sayılı güzellikleri arasında yer alıyor.

İlçe merkezine 14 kilometre uzaklıktaki bir vadi içinde yer alan şelaleler, yürüyüş ve tırmanış parkurlarıyla ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor. Doğal sit alanı ilan edilen şelaleler, doğal güzelliği ve seyir zenginliğiyle turizm açısından önemli bir potansiyel oluşturuyor.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erfelek Tatlıca Şelaleleri'ne ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Şelalelerin 15 yıl önce turizme kazandırıldığını anımsatan Tosun, Erfelek Tatlıca Şelaleleri'ni bu yıl yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Gelecek yıl bu rakamın üstüne çıkmayı hedeflediklerini anlatan Tosun, "Sinop'ta, Tarihi Sinop Cezaevi'nden sonra ziyaret edilen ikinci yer olan Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Türkiye'de de Antalya Manavgat Şelalesi'nden sonra ilgi gösterilen ikinci yer" dedi.

Tosun, 2 kilometrelik bir vadi içinde 28 irili ufaklı şelalenin art arda sıralanmasıyla oluşan Tatlıca Şelaleleri'nin dünyada benzerinin bulunmadığını belirterek, şelalelerin turizm açısından ciddi bir potansiyel barındırdığını kaydetti.

- "Dünyanın herhangi bir yerinde bu tür şelaleler zinciri yok"

Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek de şelalelere giden yoldaki birçok sorunun giderildiğini dile getirerek, bazı eksikliklerin ise yeni sezona kadar tamamlanacağını anlattı.

Gerekli tanıtımlarla bölgeye dünyanın dört bir tarafından turist akını olacağına inandıklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Erfelek Tatlıca Şelaleleri, kanyon içinde olduğu için birinden diğerine tırmanarak heyecan verici bir yolculuğu misafirlerimize tattıran eşsiz bir mekan. Tabi bu kanyon, sağlıklı her insanın rahatlıkla tırmanabileceği bir güzergahı ziyaretçilerimize sunuyor. Yaklaşık 2 saatlik bir zaman diliminde buradaki turumuzu rahatlıkla tamamlayabiliyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde bu tür şelaleler zinciri yok." 

Şimşek, bölgede turistlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Editör: Vitrin Haber