Kılıçlı Köyü Ekolojik ve Organik Ürün Destekli Ev Pansiyonculuğu Derneği (KILIÇLI-PANDER) düzenlenen törenle açıldı.

Sinop'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KUZKA destekli başlatılan Ekolojik ve Organik Ürün Destekli Köylerde Ev Pansiyonculuğu Projesi'nin ilk ve en önemli ayağı Kılıçlı köyünde start aldı.

Bu kapsamda organik ürün destekli ev pansiyonculuğuna adım atan Kılıçlı köyünde kurulan KILIÇLI-PANDER düzenlenen törenle hizmete açıldı. Program kapsamında Sinoplu sanatçılar Magari Kemal, Aydın Sevim, Yağmur Er ve Gurbetçi Ali konser verdi. 
Yöresel yemekler ve organik ürünlerin de ikram edildiği açılış programına; Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Erduran, Belediye Başkanı Baki Ergül, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim görevlisi ve projenin de kurucuları arasında yer alan Prof Dr. Emin Kuru ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz; Organik gıda üretiminin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Cengiz; “Arkadaşlarımızın yürüttükleri çalışmaları yakından takip ediyorum. Güvenli gıda, sağlıklı beslenme artık dünyanın önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. İnsanlar bilinçlendikçe ne yediklerini bilmek istiyorlar. Bunda da son derece haklılar. 

Çünkü basında da sık sık görüyoruz, bize bazen yemememiz gereken şeyleri yedirdikleri oluyor. Bir zamanlar kırmızı kiremit tozunu biber olarak bizlere yedirdikleri söylendi. 

Ben gerçekliğine inanmıyorum ama bu tür efsaneler var. Bu haberlerin efsane olduğunu bizim yakinen tatmamız gerekiyor. Bunu da tüketici bilincini arttırarak sağlayacağız. 
Bu farkındalığı arttırmamız için devletimiz gerekli uygulamaları yapıyor ama bununla bitmiyor elbette. Bu alanda STK’lara da büyük görev düşüyor. 

Halkımızı çeşitli yollarla bilinçlendirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla Sayın Emin Kuru’nun önderliğinde eko turizmin, organik gıdanın, gıda güvenliğinin sağlanacağı bu önemli derneğin başarılı çalışmalar yürüteceği inancındayım” dedi. 
Yapılan konuşmalarının ardından protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kestiler.  

Program organik yiyeceklerin ikram edilmesi sonrasında gerçekleştirilen müzik programıyla son buldu.

Editör: Vitrin Haber