Yaklaşık 4 ay önce Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atanan İrfan Göz, gazetemizi ziyaret etti. Vitrinhaber Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile ofisinde uzun süre sohbet eden Göz, kurum çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. 

Sinop'un tarihi bir liman kenti olduğunu belirten İrfan Göze, bu yönüyle Sinop'ta önemli projelerin hayata geçirilmesi yönünde çalışacaklarını söyledi. "Sinop'u bu kimliği ile gün yüzüne çıkartacağız" diyen Göz, Sinop'a gelen turistin konaklaması ve il ekonomisine katkısını arttırılmasına yönelik projelerinin de olduğunu dile getirdi. 

"Günübirlik kentimize gelen turist bir şey kazandırmıyor. Bu insanları ilimizde ne kadar tutabilirsek, bu esnafımıza ve ekonomimize yansıyacak. Bu yönde projelerimiz var. Ayrıca kruvaziyer turizminin geliştirilmesi yönünde, gemi rotalarının belirlenirken lobi çalışmaları yürütmemiz gerekiyor. Önümüzde İstanbul'da ki seyahat acentelerini kentimize davet edeceğiz. İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistleri Sinop'a getirmeleri için çağrıda bulunacağız. Projelerimizin bir çoğunu önümüzdeki yıl itibariyle hayata geçiririz diye düşünüyorum" dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Serhat Özşahin'de gazete çalışmaları hakkında Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz'e bilgi verdi.
 
Editör: Vitrin Haber