Sinop standı EMİTT 2016 Fuarının gözdesi oldu.

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak gösterilen 20'nci EMİTT Fuarı ziyaretçilere kapılarını açarken, Sinop standı da fuarın ilk gününde büyük ilgi odağı oldu.

Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Doğu Avrupa Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 2016 başladı. Türkiye'den farklı illerin ve çeşitli dünya ülkelerinin stant kurduğu fuarda birbirinden farklı yöresel giyecekler, lezzetler ve oyunlar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 2016 iddialı projelerle kapılarını ziyaretçilerine açtı. EMİTT 2016 Fuarı'na katılan ülkeler ve Türkiye'nin çeşitli illeri kendi yöresel oyunlarını, elbiselerini ve lezzetlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Tarihi ve doğal yapıların maketlerinin de yer aldığı fuarda ziyaretçiler, bol bol fotoğraf çekti. Yoğun ilginin gösterildiği fuar ziyaretçilerini bekliyor.

VEKİLLER SİNOP STANDINDA
108 metrekarelik bir alan üzerinde kurulan Sinop standı ise fuarın gözdesi oldu. Fuar alanında turizmcilerle buluşan Sinop, misafirlerini ağırlamaya başladı. Fuar Alanında Sinop Milletvekilleri Barış Karadeniz, Nazım Maviş, Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, Sinop STSO Başkanı Erol Derici, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kaya de yer alarak Sinop standına destek verdi. 

SİNOP STANDINA ÖZEL KONSER
Sinop'a özgü yöresel yiyeceklerin yer aldığı standımızın gözdeleri arasında Boyabat Ezmesi, üzümlü, cevizli ve kıymalı Nokul en başı çekti. Sinop'a has tekne modelleri de büyük ilgi gördü. Sinop'tan fuara katılan bazı turizm firmaları da çeşitli iş bağlantıları yapma imkanı buldu. Saat: 14:00 ile 16:00 arasında yapılan kokteylde de misafirlere sıcak soğuk içeceklerle birlikte çeşitli ikramlarda bulunuldu. Bu arada Bakırköy Oda Orkestrasından 4 sanatçı da Sinop'a özel klasik müzik resitali sundu. Ayrıca Sinop standına ulusal medyanın da ilgisi büyük oldu. Bazı ajans ve TV kanalları Sinop standına gelerek röportajlar yaptı. 

MEYVESİNİ YAZ AYLARINDA ALACAĞIZ
Fuara katılan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya'da, çeşitli fuar ve organizasyonlarda tanıtılan Sinop'un bu çalışmaların meyvesini yaz aylarında alacağına inandığını söyledi. Fuarda Sinop'un büyük ilgi gördüğünü dile getiren Vali Özata Çetinkaya; "2-3 ay devam eden çalışmamız sonucunda EMİTT Fuarındayız. Standımız gerçekten tam bir iş birliği içinde hazırlandı. Valiliğimizin öncülüğünde, Sinop Belediye Başkanlığımız, ilçe belediyelerimiz, Sinop Üniversitemiz, Kültür Turizm Derneği, ayrıca otellerimiz de bireysel olarak katılım gerçekleştirdiler. Yine fuarda tur operatörlerimiz ve seyahat acentelerimiz var. İş birliği içerisinde bir katılım gerçekleştirdik. Amacımız, tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle Sinop'u tanıtmak. Fuar 4 gün devam ediyor. İlk iki gün biraz daha profesyonellerin katılımı oluyor. Son iki gün ise, yani hafta sonuna denk gelen bölüm de de, tatilcilerin de gelip onlara bire bir satış yapılabilecek bir ortam oluşuyor. Bizim bütün beklentimiz Sinop'un tanıtımı ve turizm işletmeleriyle ilgili. Gerek konaklama tesislerimiz, gerek hediyelik eşya firmalarımız, gerekse yöresel ürün satışı yapan firmalarımız, bu turizm sektöründe daha büyük pay almalarını sağlamak en büyük hedefimiz. Geçen yıl Sinop bu fuara katılım yapmamıştı. İki ay önce Aralık'ta İzmir'e gitmiştik. Bu günde buradayız. Bu yaz tanıtım faaliyetlerinin meyvelerini Sinop görecektir" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber