Sinop'un da katılımcı olduğu ve bu yıl 20'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 2016 dün renkli görüntülerle sona erdi. 

108 metrekarelik bir alan üzerinde kurulan Sinop standı fuarın gözdesi oldu. Fuar alanında turizmcilerle buluşan Sinop, misafirlerini ağırladı. Fuar boyunca; Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kaya  ile turizm işletmeleri ve seyahat acentelerinin temsilcileri Sinop standında misafirleri ağırladı. 

Sinop'a özgü yöresel yiyeceklerin yer aldığı standımızın gözdeleri arasında Boyabat Ezmesi, üzümlü, cevizli ve kıymalı Nokul en başı çekti. Sinop'a has tekne modelleri de büyük ilgi gördü. 

Sinop'tan fuara katılan bazı turizm firmaları da çeşitli iş bağlantıları yapma imkanı buldu. Fuarda Bakırköy Oda Orkestrasından 4 sanatçı da Sinop'a özel klasik müzik resitali sundu. Ayrıca Sinop standına ulusal medyanın da ilgisi büyük oldu. Bazı ajans ve TV kanalları Sinop standına gelerek röportajlar yaptı. 

2. GÜNDEN İTİBAREN HALK GÜNLERİ
EMITT 2016, profesyonellere ayrılan ilk 2 günün ardından halk günleriyle devam etti. Sinop Turizm Sektörünün katılımıyla ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği tarafından organize edilen fuar katılımının 3 ve 4. günü Sinop standı misafirlerini ağırlamaya devam etti. Fuara katılan Sinoplu turizm firmaları ziyaretçilerin ilgisinden oldukça memnun kaldı. Standa gelen misafirler, yöremizin özel meyve sularını, nokulunu ve Boyabat ezmesini tatma imkanı buldu. Ayrıca Sinop standında bulunan dev maket tekne de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Kaptan şapkasını takan misafirler, dümene geçerek poz verdi. 20. EMITT Fuarı 31 Aralık Pazar günü sona erdi.
Editör: Vitrin Haber