Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, "Yılın iki ayını kapsayan deniz turizmini değil, tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtmalıyız. Bu şekilde turizmi yılın 12 ayına yayarız" dedi. 

Sinop Kültür ve Turizm Derneği tarafından perşembe günü başlayacak olan EMİTT Fuarı öncesi basın toplantısı düzenlendi. 
Dernek Başkanı Cemalettin Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri Doğan Ülgen, Nermin Levend, Nuri Şişman ve Saim Gürbüz katılımıyla Vira Otel'de gerçekleştirilen toplantıda Başkan Kaya, fuar için yaptıkları hazırlıkları anlattı.  

Bu yıl 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan, dünyanın 5. büyük turizm fuarı EMITT 2016'da Sinop'un 5. salonda yerini alacağını kaydeden Baykan Cemalettin Kaya, fuarın Sinop tanıtımı için büyük önem taşıdığını söyledi. Kaya; "28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul / TUYAP Büyükçekmece fuar alanında bu yıl 20. kez düzenlenecek olan fuar için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Fuarla ilgili Sayın Valimiz Yasemin Özata Çetinkaya'yı ziyaret ettik. Sayın Vali, bizlere bu fuarın Sinop turizm sektörüne kazandırabileceklerinden bahsederek, dernekten ve sektörden beklentilerini dile getirdi ve fuar için gerekli araç ve personel katkısı verebileceğini ifade etti. Bizim hazırlıklarımız sürüyor. Sinop Belediye Başkanı Sayın Baki Ergül başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarıyla temaslarımız devam ediyor" dedi. 

PLAJLAR DEĞİL, KÜLTÜR VE TARİH TANITILMALI
Sinop'un oldukça kısa olan yaz turizmine vurgu yapan deniz ve plajlarının değil, tarihi ve kültürel mirasının tanıtımının yapılması gerektiğini dile getiren Cemalettin Kaya; "Sinop gerek yer altı ve gerekse yer üstü zenginlikleriyle bir kültür ve tarih başkentidir. Turizm kısmına geçmeden önce kültür değerlerimizin iyi bilinmesi gerekir ve bütün Sinoplularında bununla gurur duyması lazım. Hedefimizin o kadar büyük olması gerekir ki sadece Anadolu bölgesindeki turistleri değil, bütün dünyaya açılacak bir görüşle hareket ederek, yapacaklarımız sadece deniz turizmi ile değil; farkındalık bağlamında tarihi ve kültürel zenginliklerimizle kültür turizmini ön plana çıkartarak ilimizin bu farklı değerleriyle ortaya çıkmamız lazım. Bunu yapabilmek içinde sadece yönetim kurulu üyelerimizle değil bütün Sinop halkımızın görüş ve düşünceleri içerisinde ortak fikir birliği içerisinde hareket edeceğiz” diye konuştu.

Programda ayrıca Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Levend'de, dernek çalışmaları hakkında sunum yaptı. 

Editör: Vitrin Haber